Helyi közélet

2014.10.14. 09:43

Közlemény - Szakaszosan indul a fűtés Miskolcon

Miskolc – A MIHŐ Kft. 2014. október 15-étől biztosítja a fűtésszolgáltatást azon társasházaknál is, ahol eddig az időpontig azt nem igényelték. Amíg nappal továbbra is meleg van, a fűtés az esti órákra korlátozódik.

Miskolc – A MIHŐ Kft. 2014. október 15-étől biztosítja a fűtésszolgáltatást azon társasházaknál is, ahol eddig az időpontig azt nem igényelték. Amíg nappal továbbra is meleg van, a fűtés az esti órákra korlátozódik.

A szakaszos fűtésszolgáltatás idején napközben az időjárás függvényében szünetelteti a fűtést a MIHŐ Kft, ami megfelel a korábbi évek gyakorlatának, ezzel is csökkentve a fogyasztók energia-költségét, de biztosítva a lakásokban a kellemes hőmérsékletet az éjszakai órákban is.

Tartsuk nyitva a szelepeket

Fűtés indításakor gyakori probléma az épületen belüli fűtési rendszer levegősödése. Ez azokban a panelprogram keretében korszerűsített, távfűtéses lakásokban jelentkezhet, ahol a fűtést radiátorszelep szabályozza, a lakás belső hőmérsékletéhez igazodva. Ha a beállított érték fölött van a helyiség hőmérséklete, akkor a radiátorszelep zárt állapota megakadályozza a fűtési rendszer feltöltésekor a levegő eltávozását, ami a levegősödést okozhatja. Ilyenkor a radiátor nem fűt rendesen, „csörög” benne a víz. Ennek elkerülése érdekében a fűtés indulásáig tartsák teljesen nyitott állásban a szelepeket, azokat csak a fűtés indítása után állítsák a kívánt állásba.

Épületen belül

A lakóépületen belüli fűtési rendszer a fogyasztó tulajdonában van, ezért az épületen belüli fűtési berendezések üzemeltetése, karbantartása vagy korszerűsítése a lakóközösség feladata. A fűtés indításakor jelentkező probléma esetén a fogyasztó általában a MIHŐ Kft. műszaki ügyeletére telefonál. Természetesen a MIHŐ Kft. munkatársai szívesen állnak rendelkezésre szakmai tanácsadással, azonban a lakóközösség tulajdonában lévő épületen belüli fűtési rendszer karbantartását a közösség képviselője által megbízott karbantartó, szerződtetett szakcég végzi. Elérhetőségükről minden esetben a lakóközösség képviselője tud felvilágosítást nyújtani. A MIHŐ Kft. kéri, a lakóközösségek képviselői a lakóépületen belül jól látható helyen függesszék ki az épületen belüli fűtésrendszer meghibásodásakor hívható telefonszámokat.

Pénztárcát kímélő

A MIHŐ Kft. idén is elvégezte a rendszerfejlesztéseket és karbantartási munkákat, így rendszere készen áll a távfűtésre. Amíg a külső hőmérséklet indokolja, addig a pénztárcát kímélő szakaszos fűtést alkalmazza a városi hőszolgáltató.

Az egyéb felhasználók fűtését a lakossági felhasználókhoz hasonlóan biztosítja a MIHŐ Kft. október 15-étől.

Pásztor Imre, Miskolc Holding

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában