Helyi közélet

2014.10.11. 14:08

Hasba szúrta haragosát a bolt előtt a miskolci férfi

Miskolc - A vádlott kétszer döfött – másodszorra már életveszélyes sérülést okozva.

Miskolc - A vádlott kétszer döfött – másodszorra már életveszélyes sérülést okozva.Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a közelmúltban a megyei főügyészség egy 58 éves miskolci férfival szemben, aki rövid szóváltást követően kétszer is megszúrta vitapartnerét Miskolcon – tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Miskolci László főügyész. Az ügy sértettje egy középkorú férfi, ez év március 28-án, az esti órákban vásárolni indult a lakása közelében lévő kisboltba Miskolcon, az Avasi lakótelepen.

Az üzlet előtt összetalálkozott pár ismerősével, akikkel már korábban is ross­z viszonyban volt. A társaságból egy nő – a vádlott élettársa – megakadályozta, hogy a sértett férfi bemenjen az üzletbe, emiatt közöttük szóváltás alakult ki, amibe beleavatkozott a vádlott is.

Fenyegetően lépett a sértett felé, aki megelőzendő a támadást, egyszer homlokon ütötte, ám ekkor a férfi – akinek a kezében már a szóváltás alatt is ott volt a kés – azonnal a férfi felé szúrt.

Mivel a sértett hátralépett és a lábát is felemelte, a penge csak kisebb sérülés okozott neki, azonban ahogy letette a lábát, a vádlott újból döfött. Ez a szúrás már talált: a kés pengéje a sértett hasüregébe hatolt és a máját is megsebezte.

Ezután a sértett férfi elmenekült a helyszínről és értesítette a mentőket. Sérülése életveszélyes volt, azonnal kórházba szállították. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában