Helyi közélet

2014.10.02. 15:17

Gazdag programok a tartalmas szórakozáshoz Felsődobszán

Felsődobsza - Őszi vigasságokat tartottak nemrégiben Felsődobszán.

Felsődobsza - Őszi vigasságokat tartottak nemrégiben Felsődobszán.

Nagy érdeklődés kísérte a közösségi ház udvarán az „Őszi Vigasság Felsődobszán” eseménysorozatát. Mindkét nap tartalmasan szórakozhattak a település iskolásai és óvodásai, miközben a felnőttek előadást hallgathattak meg Trianon hatásairól, tartottak ünnepélyes állampolgársági esküt is, és átadták az orvosi rendelőt.

A rendezvénysorozatot szeptember 12-én nyitotta meg Luterán András, Felsődobsza polgármestere. A gyermekek szórakoztatásáról ugrálóvár, óriás csúszda, kisvonat, interaktív bűvészműsor, bohócparádé, zenés ügyességi feladatok gondoskodtak. Fellépett a Nótár Mary Mulatós Mix, volt Retro Party, szabadtéri táncmulatság.

Dr. Tőkéczki László történészprofesszor elemezte szeptember 13-án Trianon hatását az abaúji térségre. Ezután az ünnepélyes állampolgársági eskü következett.

Az orvosi rendelő ünnepélyes átadásakor dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. A rendelő teljes költsége 58 millió 771 ezer forint volt, mely az Európai Unió és a magyar állam 100 százalékos támogatásával valósult meg. A meglévő rendelő és tanácsadó bővült is, a fűtés megújuló energiával, aprítékkal történik majd. Szükség esetén lehetőség lesz orvosi lakás kialakítására is. A korszerűsítés érintette az épület udvarát, kerítését, a modern gyógyításhoz szükséges eszközöket, bútorzatot és megtörtént az akadálymentesítés is. Az ünnepség hivatalos része után a helyi óvodások és iskolások adtak műsort, fellépett a Felsődobszai Asszonykórus és a Péderi Vegyeskar is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában