Helyi közélet

2014.09.04. 19:04

Záróakkord, katalógussal

Miskolc - Ugyan a zárás előtt, de megjelent a 26. Miskolci Grafikai Triennálé Katalógusa, amelyet csütörtökön mutattak be.

Miskolc - Ugyan a zárás előtt, de megjelent a 26. Miskolci Grafikai Triennálé Katalógusa, amelyet csütörtökön mutattak be.

Szombatig még láthatók a 26. Miskolci Grafikai Triennálé kiállításai. A Rákóczi-házban az idén zsűrizett alkotások szolgáltatták a környezetet a csütörtöki „finisszázsnak”, amelyre hivatalosak voltak maguk az alkotók is.

Kiss Gábor alpolgármester köszöntőjében azt emelte ki: az idei triennálé legfőbb értéke az, hogy van. Felidézte: 1961-ben az akkor még grafikai biennálék sorát nagy nevek indították útjára, akik azóta is mércét jelentenek e művészeti ágban. A mostani, immár triennálét az jellemzi, hogy elsősorban a fiatal művészeknek biztosít bemutatkozási, kiemelkedési lehetőséget. Köszönetet mondott mindazoknak, akik közreműködtek a rendezvény, illetve a katalógus létrejöttében. A triennálé katalógusát Révész Emese művészettörténész mutatta be. Gondolatait szakmai vitaindítónak szánta, megalapozandó október közepére tervezett szakmai tanácskozást.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában