Helyi közélet

2014.09.04. 14:35

Vigasság három napig Mezőkeresztesen

Mezőkeresztes - Színes programok várták a látogatókat Mezőkeresztesen.

Mezőkeresztes - Színes programok várták a látogatókat Mezőkeresztesen.

Háromnapos programsorozat vette kezdetét Mezőkeresztesen múlt pénteken: az „Augusztusi Vigasságok” nyitányaként 10 órától a tájházba várták az érdeklődőket a régi Mezőkeresztest bemutató kiállítás megnyitójára.

Koncertek, versenyek

Délután a Népkertben elkezdődtek a szórakoztató programok. A Számadó zenekar koncertje, majd hagyományőrző táncbemutató várta az érdeklődőket, este a Bon-Bon Együttes és a Horizont zenekar szórakoztatta a közönséget.

Másnap a Dávid János Főzőversennyel és V. Jakab Miklós Fogathajtó Versennyel kezdődött a szombati nap. A főzésen 23 csapat indult, a fogathajtó viadalon pedig 3 versenyszámban mérték össze tudásukat az ország több pontjáról érkezett fogatok.

A kilátogató vendégeket 11 órától a mezőkeresztesi csatára emlékezve, és a középkor mindennapjait felvillantva haditorna-bemutató szórakoztatta, melynek során a korabeli fegyverekkel, ruhákkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

Fél kettőkor volt a főzőverseny eredményhirdetése, ahol minden csapatot emléklappal jutalmaztak, valamint szintén minden csapat kapott valamilyen „Leg…” díjat.

Két órától ismét szórakoztató programok sokasága gondoskodott a jó hangulatról. Fellépett a Mezőkeresztesi Citerazenekar, a Mezőnagymihályi Népdalkör, az Őszirózsa Népdalkör, a Tardi Gyöngykaláris Kamara Néptáncegyüttes, majd a 4-Dance operett-musical showja és még egy bűvész is szórakoztatta a vendégeket. Ezután Muri Enikő lépett a színpadra, majd ismét haditorna-bemutató következett. Este 8-kor pedig a Magna Cum Laude csapott a húrok közé, az együttes dalaira több ezer ember volt kíváncsi. Az estét hagyományosan tűzijáték zárta.

A rendezvény ideje alatt középkori tábor, fegyverzet- és viseletbemutató, íjászati lehetőség, középkori látványkonyha, népi játékok, arcfestés, ugrálóvár és kirakodóvásár is várta a vendégeket.

Vasárnap, a programsorozat zárásaként 10 órakor ünnepi ökumenikus istentiszteletet tartottak a református templomban, amelyen fellépett a Mezőkeresztesi Kamarakórus és a Mezőkeresztesi Férfikórus.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában