Helyi közélet

2014.09.11. 18:56

Verekedni akart, késelés lett a vége

Miskolc, Ózd - Egy 12 éves gyermek közbelépésére is szükség volt, hogy egy fényes nappal, az utcán késsel szurkáló férfit megfékezzenek Ózdon.

Miskolc, Ózd - Egy 12 éves gyermek közbelépésére is szükség volt, hogy egy fényes nappal, az utcán késsel szurkáló férfit megfékezzenek Ózdon.

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 19 éves férfivel szemben a közelmúltban a megyei főügyészég, tájékoztatta lapunkat Miskolci László főügyész.

A bűncselekmény egy január végi napon, reggeli hét óra előtt történt. A fiatalember az utcán várta, hogy korábbi haragosa, egy 16 éves fiú arra menjen. Amikor a sértett és barátai elhaladtak mellette, utánuk szólt és verekedni hívta őket.

A 16 éves fiú ekkor odalépett a vádlotthoz és megütötte, a férfi azonban már a kezében tartott késsel várta a támadást és azonnal mellkason szúrta ellenfelét, majd másodszor is - ekkor már a sértett feje irányába - döfött.

A sértett barátja, egy szintén 16 éves fiú, próbálta lefogni a késelő kezét, azonban a fiatalember őt is kétszer nyaktájékon döfte. Ekkor lépett közbe a 12 éves gyerek, aki a késsel hadonászó vádlott és a társai közé állt, ám a támadás hevében őt is megvágta a férfi a kezén.

A csetepatéra végül felfigyelt egy járókelő - egy felnőtt férfi -, aki elvette a kést a fiatalembertől és hanyatt lökte a még mindig őrjöngő támadót. A késelő fiatal ezután elmenekült a helyszínről, ám azonnal a rendőrségre ment, ahol arról számolt be, hogy többen rátámadtak az utcán.

A mellkason szúrt fiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - a vádlott kése a téli időszakban viselt három réteg ruhán is áthatolt, és a fiú tüdejét, máját is érte. A másik fiú a nyakán és mellkasán sérült - a szúrás erejét mutatja, hogy hat réteg ruhán keresztül is egy centiméter mélyre hatolt a penge, és csupán a véletlenen múlott, hogy nem sértett életfontosságú ereket. A gyermek kézsérülése nyolc napon belül gyógyuló felületes karcolás volt. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben határozott tartamú fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a törvényszéknek.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában