Helyi közélet

2014.09.18. 15:45

Szent Anna három lányára utal a tér

Miskolc - A gyermekáldás, az anyaság „ihlette” a teret, amely október közepére készül el.

Miskolc - A gyermekáldás, az anyaság „ihlette” a teret, amely október közepére készül el.Mi épül a Szent Anna téren? Ezt kérdezte több olvasónk is, miután a területet szabályos kör alakban felásták. Megkérdeztük az önkormányzatot, ahol Koczák Szilvia városházi szóvivő elmondta: újjáépítik a Szent Anna teret.

Nyolcmillióba kerül

„A tér kialakításánál fontos szempont volt, hogy kellemes pihenési lehetőséget biztosítsanak a környéken élőknek, városlakóknak.

A kialakítás alapkoncepcióját Szent Anna története ihlette, akinek három gyermeke volt, így a téren kialakítandó három körforma a lányaira utal. Szent Annát többek között az anyasággal, gyermekáldással, asszonysággal hozzák összefüggésbe, a növényfajták megválasztása és a tér formavilágának kialakítása ezzel összhangban történt” – fogalmazott.

Azt is megtudtuk: a sétányokat egységes járófelülettel alakítják ki, a pihenést szolgálja majd a kör alakú pergola és a padok. „A környező forgalom zajától sok fa és cserje védi majd a téren pihenni vágyókat.

A mintegy nyolcmillió forintos beruházás szeptember 15-én kezdődött, várhatóan – időjárástól függően – október közepére elkészül” – mondta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában