Helyi közélet

2014.09.16. 15:22

Százszorszépek szép sikerei

Szendrő - A szendrői Százszorszép Majorette Csoport tagjai ebben a felállásban már hetedik éve dolgoznak együtt.

Szendrő - A szendrői Százszorszép Majorette Csoport tagjai ebben a felállásban már hetedik éve dolgoznak együtt.Az utóbbi négy év munkája hozta meg számukra azokat a sikereket, amelyekért érdemes volt a nem ritkán 6-7 órás próbákon edzeni. Háromszoros magyar bajnokként utazhattak ki a horvátországi Porecben megrendezett Európa- és világbajnokságra, a viadalon három kontinens 14 országának 98 csapata, több mint négyezer táncos mutatta meg műsorát. A szendrői lányok négy nap alatt, nyolc versenyszámmal hat kategóriában mérték össze tudásukat Európa és a világ legjobbjaival. Egy a nagyon erős mezőnyben kellett helytállniuk a Százszorszépeknek, - amelyet mint az eredmények is mutatják - meg is tettek, hiszen minden koreográfiájukkal az élmezőnyben végeztek. A csoport vezetője és koreográfusa Molnár Katalin, aki a 2012. évi Magyar Bajnokságon - a bajnokságra írt valamennyi koreográfiájáért a Magyar Majorette Szövetség szakmai elismerésében részesült, az idei Magyar Bajnokságon pedig a harmadik legjobb koreográfiákért járó különdíjat kapta meg Mór Önkormányzatától.

Az eredmények

  • Junior bot trió: Európa-bajnokság 5., világbajnokság 5. hely (29 indulóból).
  • Junior mix miniformáció: Európa-bajnokság 4., világbajnokság 4. hely (15 csapatból). Koreográfusuk és felkészítőjük a csoport két tagja: Kerekes Katinka és Kerekes Lilla.
  • Senior bot miniformáció: Európa-bajnokság 6., világnajnokság 7. hely (22 csapatból).
  • Senior bot trió: Európa-bajnokság 7., világbajnokság 8. hely (29 indulóból).
  • Senior bot duó: világbajnokság: 2. hely (29 versenyzőből).
  • Senior mix team: Európa-bajnokság 3., világbajnokság 3. hely (9 csapatból).
  • Senior baton team: Európa-bajnokság 4., világbajnokság 4. hely (22 csapatból).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában