Helyi közélet

2014.09.19. 12:14

Stadionok: Diósgyőr vs. Debrecen

Miskolc - Mint ismert: májusban adták át Debrecenben azt a 20 ezer férőhelyes stadiont, amelynek a megépítése 12 milliárd forintba került, Diósgyőrben pedig – a 2013. novemberében hozott kormányhatározat értelmében – 4,5 milliárd forintból épülhet stadion, a most elhangzottak szerint 15 ezer főt körüli nézőszámot befogadni tudó létesítmény.

Miskolc - Mint ismert: májusban adták át Debrecenben azt a 20 ezer férőhelyes stadiont, amelynek a megépítése 12 milliárd forintba került, Diósgyőrben pedig – a 2013. novemberében hozott kormányhatározat értelmében – 4,5 milliárd forintból épülhet stadion, a most elhangzottak szerint 15 ezer főt körüli nézőszámot befogadni tudó létesítmény. Ezzel kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, látván, hogy Debrecenben a negyedház sem mindig jön össze a bajnokikon, hogy Diósgyőrben mi alapján döntöttek a 15 ezer fő körüli nézőhelyről, illetve, hogy lehet-e ilyen kevés pénzből jó stadiont építeni, ha Debrecenben ehhez nagyságrendekkel sokkal több pénz kellett.

Vígh László válaszában előbb külföldi példákat hozott, hogy egyik, illetve másik helyen mekkora különbségek vannak egy ülőhely ,,előállítása” során, majd így folytatta: összehasonlíthatatlanok ezek a számok, hogy mennyit, hogyan költenek, hiszen nem mindegy, hogy hol mennyi a telek ára, a közmű megépítése, hogy milyen talajra épül, hogy kell-e hozzá közlekedési csomópontot építeni, ezek ugyanis több száz milliós tételek.

– Komoly előkészítés folyt a befogadóképesség meghatározására, amelyben a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársai is részt vettek. Több szempontot vettünk figyelembe, a nemzetközi trendeket, hogy milyen egyéb rendezvényeknek adhat otthont egy multifunkciós létesítmény, illetve azt is, hogy egy új létesítmény esetén 30-40 százalékkal is megnőhet a nézőszám – válaszolta Vígh László az Észak-Magyarországnak.

- Észak-Magyarország - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában