Helyi közélet

2014.09.07. 20:43

Örömjáték a nyílt színen, az utcán

Miskolc - Idén harmadszor invitálta Színházünnepre a miskolci nemzeti társulata a miskolciakat.

Miskolc - Idén harmadszor invitálta Színházünnepre a miskolci nemzeti társulata a miskolciakat.

Minthogy a vasárnapi időpont egybeesett a Régiségvásárral, nemigen lehetett eldönteni, ki az, aki a színháziak programjára indult el otthonról, s ki az, aki vásári lófrálás közben figyelt fel rá. De aki arra járt, az legalább egy időre megállt a Miskolci Nemzeti Színház előtt.

Rögtönzés

A programokat a fanfár nyitotta, ami a teátrum zenekarának ébresztőjével folytatódott. Felavatták a színház új, a társulat tagjainak méretes arcképével díszített homlokzatát is, amelynek készültét napok óta nyomon követhették az arra járók. Élő valójukban is bemutatkoztak a színház újonnan leigazolt tagjai: színművészek, táncosok – utóbbiak hatan vannak, ami jelentős megújulás a Miskolci Balett életében. Az új színészek rögtönöztek: a közönség adta témákra adtak elő jeleneteket, s nem lehetett őket zavarba hozni. A rendezők pedig, szintén hatan – Béres Attila, Keszég László, Kiss Csaba, Rusznyák Gábor, Szabó Máté és Szőcs Artur, tíz-tíz percet kaptak arra, hogy mintegy élő műsorfüzetbe sűrítve megosszák a közönséggel az évadban általuk rendezett egy-egy darabot.

A színházon belül is akadt látnivaló többek között kiállítást nyitottak. Az e hónapban aktuális Shakespeare-darabot, a Makrancos hölgyet jelenítették meg a Kaffka Margit Általános Iskola tanulói, méghozzá képregény formában. A gyermekek számára külön programokat is kínált a színház: volt arcfestés, jelmezjáték, tánctanulás.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában