Helyi közélet

2014.09.08. 17:39

Önkormányzat 2014 | Lejárt az idő, megvannak a jelöltek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Több mint 400 polgármesterjelölt indul megyénkben az októberi önkormányzati választáson.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Több mint 400 polgármesterjelölt indul megyénkben az októberi önkormányzati választáson.

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. Csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők által korábban településenként meghatározott számú ajánlást, leadták azokat a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették. A hétfő délután négy órai határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok négy napon belül, azaz legkésőbb pénteken veszik nyilvántartásba. Így a választás.hu oldalon található adatok még péntekig változhatnak.

Megyénk 358 településén 418 polgármesterjelöltet vettek eddig nyilvántartásba. A választási honlap hétfő délutáni adatai alapján Miskolcon nyolcan szeretnének polgármesterek lenni, de a hétfő délutáni adatok szerint még hárman a választási bizottság döntésére vártak. Mezőcsáton is nyolcan indulnak a polgármesteri posztért, ebből egyet, dr. Domján Lászlót, a jelenlegi polgármestert nem vették még nyilvántartásba. Mályi a második helyet szerezte meg, ami a polgármester aspiránsok számát illeti: heten indulnak, hétfőn mindenkit nyilvántartásba vettek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában