Helyi közélet

2014.09.12. 17:37

Önkormányzat 2014 - Atrocitás történt egy miskolci lakossági fórumon

Miskolc, 2014. szeptember 12., péntek (MTI) - Atrocitás történt Miskolc Martin-kertvárosi részében csütörtök este egy lakossági-választási fórumon, a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A történtekről mást mond a Fidesz és a Jobbik.

Miskolc, 2014. szeptember 12., péntek (MTI) - Atrocitás történt Miskolc Martin-kertvárosi részében csütörtök este egy lakossági-választási fórumon, a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A történtekről mást mond a Fidesz és a Jobbik.

Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje az MTI-hez eljuttatott közleményében tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte azt, ami a Fidesz csütörtöki Martin-kertvárosi fórumán történt, ahol Tardi Bélát, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetőjét egy Fidesz-aktivista "minden további nélkül megtámadhatta".

Szerinte csak azért, mert Tardi Béla fel merte tenni a kérdést: hova tűnt a lakossági fórumról a városrész kormánypárti képviselője, a trafikbotrányról elhíresült Takács Gábor. "Erre a kérdésre lehetett volna azt is válaszolni, hogy nem mer az emberek szemébe nézni, ehelyett azonban egyszerűen megtámadták a kérdezőt" - írta.

Jakab Péter közölte azt is: "merőben új, hogy egy fideszes fórumon a hatalomnak nem tetsző kérdésre agresszió legyen a válasz. Tardi Béla természetesen azonnal értesítette a rendőrséget, mi pedig bízunk benne, hogy a támadó megkapja méltó büntetését."

Soós Attila, a miskolci közgyűlésben többségben lévő Fidesz-KDNP frakciójának szóvivője közleményben viszont azt tudatta: "példátlan jobbikos fizikai erőszak" történt a miskolci választási kampányban. Mint írta: a rendszerváltoztatás óta választási kampányban még nem történt a csütörtök estihez mérhető, fizikai erőszakos cselekmény Miskolcon.

"Emberi mivoltából vetkőzött ki a Jobbik politikusa, ráadásul pont egy női képviselőjelölt lakossági fórumán" - írta.

Közleménye szerint a rendben zajló lakossági fórum vége felé megjelent Tardi Béla, "a magát az Érpataki Modell jogászának nevező férfi nem sokkal érkezése után ízléstelen beszólásaival, ordítozásával csinált botrányt, majd az őt a helyiségből kitessékelni igyekvők egyikét arcul csapta".

A Miskolcon párját ritkító incidensnek a Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt, Szécsényi Mariann vetett véget azzal, hogy rendőri segítséget kért - írta.

Soós Attila "minden jó érzésű miskolci polgár nevében" azt követeli, hogy a magát a rend pártjának nevező Jobbik polgármesterjelöltje, Jakab Péter kérjen bocsánatot ezért a gyalázatért Szécsényi Marianntól és a választási fórum minden résztvevőjétől.

A Magyar Liberális Párt - amely Rózsa Editet támogatja Miskolc polgármesterjelöltjeként - is közleményt juttatott el az MTI-hez: "erőszak helyet békét Miskolcra, a miskolci kampányba!" Rózsa Edit a dokumentumban úgy fogalmaz: Miskolc a politikusok kardcsörtetése nélkül is válságban van. "Kizárólag a jelölteken, a politikusokon múlik, hogy milyen irányba terelik a város életét: tovább mérgesítik a közhangulatot, vagy békét teremtenek" - írta, egyúttal arra kérte jelölttársait, hogy fogadják el az általa kezdeményezett etikai kódexet.

Pásztor Albert, a baloldali pártok - MSZP, DK - által is támogatott, a választáson függetlenként induló miskolci polgármesterjelölt az MTI-vel azt közölte: ami történt, teljességgel elfogadhatatlan, a dulakodás, a garázdaság nem lehet elintézési módja a vitáknak, "ezért javaslom, hogy a városban versengő józan politikai erők mondjanak egy határozott nemet a politikai erőszakra".

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, adatokat, információkat szereznek be, illetve tanúkat hallgatnak ki.

- MTI -


Miskolc - 2014. szeptember 11.-én (csütörtökön) az esti órákban sajnálatos, és példa nélküli esemény zavarta meg az önkormányzati választási kampány miskolci eseményeit. tovább »

Miskolc - A rendszerváltoztatás óta választási kampányban még nem történt a tegnap estihez mérhető, fizikai erőszakos cselekmény Miskolcon. tovább »

Miskolc - Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, ami a Fidesz csütörtöki martin-kertvárosi fórumán történt, ahol Dr. Tardi Bélát, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetőjét egy Fidesz aktivista minde további nélkül megtámadhatta, csak azért, mert Dr. Tardi fel merte tenni a kérdést: hova tűnt a lakossági fórumról a városrész kormánypárti képviselője, a trafikbotrányról elhíresült Takács Gábor? Erre a kérdésre lehetett volna azt is válaszolni, hogy nem mer az emberek szemébe nézni, ehelyett azonban egyszerűen megtámadták a kérdezőt. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában