Helyi közélet

2014.09.01. 08:16

Nézőpont: Káosz

<em>Nonszensznek tűnik, hogy a tanárok csak a diákokkal egy napon ismerhetik meg az új tankönyveket, hogy sok a hibás, névre szóló tankönyvcsomag</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Nonszensznek tűnik, hogy a tanárok csak a diákokkal egy napon ismerhetik meg az új tankönyveket, hogy sok a hibás, névre szóló tankönyvcsomag. Hajdu Mariann jegyzete.

Környezettudatos kislányom nem engedte, hogy megrendeljem neki a hetedikes tankönyvcsomagot: fölösleges annyi könyvet nyomtatni, érvelt, neki jók lesznek a nővére „levetett” könyvei. Olyannyira ragaszkodott az ötletéhez, hogy sikerült elintéznie az iskolában az egyedi tankönyvrendelést, csak azokat a könyveket, munkafüzeteket kérte, amelyeket testvére salátává tanult három évvel ezelőtt. Persze nem kis munka volt a rendelés, egyenként meg kellett nézni, hogy egyezik-e az örökölt tankönyv száma azzal, amit meg kellene rendelni.

Az más kérdés, hogy amikor júliusban megkaptuk a befizetendő számlát a tankönyvterjesztőtől, olyan tételek is rajta voltak, amiket nem akartunk megvásárolni. Amikor lányom unszolására reklamálni akartam, nem találtam a csekkhez mellékelt tájékoztatón telefonszámot, s semmiféle elérhetőséget, ahol megtehettem volna. Ennyi a mi saját történetünk, de bevallom, izgulok kicsit, hogy tartogat-e további meglepetéseket (különösen az átdolgozott tankönyvekről szóló hírek aggasztanak) számunkra a tanévkezdés.

Főleg hogy olvasom a legfrissebb híreket. Mert hiába hallhatjuk már hetek óta a felelősök ígéretét (minden a tervek szerinti a tankönyvfronton), mégis úgy tűnik, nem sikerül elkerülni a káoszt – akárcsak tavaly. Nonszensznek tűnik, hogy a tanárok csak a diákokkal egy napon ismerhetik meg az új tankönyveket, hogy sok a hibás, névre szóló tankönyvcsomag. A legjobban pedig az „tetszik”, hogy a hatosztályos iskolák nyolcadikosainak nem készültek el az új tankönyvek. Ajánlja helyette a hivatal a hagyományos nyolcadikost, de akkor az ókor helyett az I. világháborúról kellene a diákoknak tanulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában