Helyi közélet

2014.09.08. 10:47

Küldjön hírt - Kazinczy-ügy: "Hallgatunk, mert félünk, nagyon félünk"

Miskolc - "Az elmúlt napokban többen kérdezték tőlünk, mi lesz a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolával. Tudni akarták, mi az oka annak, hogy a harcos ellenállás után olyan hirtelen visszavonult, elcsendesedett a tantestület."

Miskolc - "Az elmúlt napokban többen kérdezték tőlünk, mi lesz a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolával. Tudni akarták, mi az oka annak, hogy a harcos ellenállás után olyan hirtelen visszavonult, elcsendesedett a tantestület."

A válasz sajnos nagyon egyszerű. Félünk. Először is magunk miatt, hiszen főnökeinken keresztül minket is komolyan megfenyegettek a fenntartóink. Igen, önző az ember, de mindannyian ebből a keresetből tartjuk el gyermekeinket. De féltjük azokat is, akiket nagyon szeretünk, akikért elindult ez az egész, a gyerekeket. Hiszen itt róluk kellene, hogy szóljon minden. Fontos lenne, hogy őket nyugodt, vidám, békés, jól felkészült szakemberek vegyék körül, akiknek a velük töltött időben csak az a dolguk, hogy rájuk figyeljenek, szemben a mostani, 5 percenként változó, kapkodó, bizonytalan, válaszok, jövőkép nélküli helyzettel. És persze nagyon aggódunk az iskola vezetőiért is. Őket ugyanis azonnali elbocsátással fenyegették meg, amennyiben bárki tovább elégedetlenkedik. A minket támogató szülők tiltakozásait is rajtuk kívánják számon kérni. Mindannyian nagyon sokat köszönhetünk Nekik, szeretjük, tiszteljük és elismerjük Őket. Szakmailag felkészültek, naprakészek, problémáinkat toleránsan, segítő szándékkal kezelik. Véleményünket nem csak meghallgatják, de fel is használják. Munkatársaink, a szó legszebb értelmében. Nem akarunk nekik kellemetlenséget okozni, ezért hallgatunk.

De ez nem azt jelenti, hogy elfogadtuk a kialakult helyzetet, hogy beletörődtünk volna. Kétségbeesett félelemmel keressük a megoldást, reméljük a segítséget. Nagyon szeretnénk hinni, hogy azok, akiknek hatalmában van dönteni ez ügyben, a gyermekek, a családok érdekeit, és a szakmai szempontokat képesek lesznek a politika és az anyagi haszon elé helyezni. Ezt a mostani döntést ugyanis többen egy évek óta suttogott szándék második lépésének érezzük. Iskolánk sajnos nagyon jó helyre épült. Jól megközelíthető, és üzleti szempontból nagyon értékes lehet. Többször szárnyra kelt már az az elképzelés, hogy a szomszéd telken lévő autókereskedés terjeszkedni szeretne. Erre viszont egyetlen lehetősége van, a mi iskolánk területe. Bár még mindig nagyon reméljük, hogy ennek az információnak nincs alapja, félelmünket csak erősítették az elmúlt évek tapasztalatai. Környezetünk iskoláin sorra történtek kisebb-nagyobb felújítások, karbantartások, átalakítások, csinosítások. Mi valahogy mindig kimaradtunk. A közel 40 éves épületben sok minden javításra szorulna, de mi csak vigasztaló szavakat, vagy sóhajokat kaptunk a fenntartóinktól. Ezt, a mostani történések tükrében már tudatosnak vélt elhanyagolást érezzük felszámolásunk első lépésének.

Nagyon reméljük, hogy tévedünk, bízunk benne, hogy eddigi sikereink, tanulóink versenyeredményei, egyéb teljesítményei, szereplései, jó hírünk, a szülők rólunk alkotott véleménye számítanak annyit, hogy fenntartóink is elismerjék, mi így, jól összeszokott, jól felkészült vezetőinkkel vagyunk működőképesek, eredményesek. Persze, biztosan lehetünk még jobbak, és a törekvés is megvan bennünk, de nem hisszük, hogy ehhez új, vezetői tapasztalattal nem rendelkező, iskolánkat egyáltalán nem ismerő igazgatóra lenne szükségünk, akinek a pályázata komoly tévedéseket tartalmazott és nagyfokú tájékozatlanságról árulkodott, melyek olvasásakor döbbenettel töltött el minket a felismerés, hogy ezekre a hibákra már a Földes Gimnáziumban is felhívták a figyelmét.

Sokszor halljuk mostanában, hogy a család érték. Ezzel mi mélyen egyetértünk, éppen ezért reméljük, hogy több száz család érdeke, talán mégis elég fontos lehet. Ebben reménykedve kérünk mindenkit, aki egyet ért velünk, álljon mellénk, adjon hangot véleményének, ne engedje, hogy tönkre tegyék az iskolánkat! Segítsenek rajtunk, mert mi nem tehetünk magunkért többet. Tanítani szeretnénk, örülni a gyerekek mosolyának, nem rettegve konspirálni, hiszen mi nem vagyunk ügynökök, nem erre képeztek minket. Nem szeretnénk, ha a gyerekek is megéreznék, hogy mi most félünk, nagyon félünk.

A tantestület egyik tagja

2014. szeptember 7.


Miskolc - Miért azt az pályázót bízta meg a fenntartó az igazgatói teendőkkel, akit az iskolában egyik szervezet sem támogatott? tovább »

Miskolc - Az érdekvédők szerint törvénytelen olyan pedagógust megbízni igazgatónak, aki nem a tantestület tagja. tovább »

A miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola szülői közösségének nyílt levele Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének. tovább »

Miskolc - Értetlenül áll iskolánk (Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) a kialakult helyzet előtt. Nyílt levélben fordulunk Balog Zoltánhoz. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában