Helyi közélet

2014.09.21. 19:59

Közlemény - Szeptember 22.: Autómentes nap Miskolcon

Miskolc - Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egy hetes kampánya szeptember 22-én hétfőn éri el a csúcspontját az Európai Autómentes Nap megrendezésével.

Miskolc - Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egy hetes kampánya szeptember 22-én hétfőn éri el a csúcspontját az Európai Autómentes Nap megrendezésével.

Hétfőn (is) közlekedjen bringával vagy használja a közösségi közlekedést

Az autómentes nap részletes programját megtalálja a www.miskolc.hu oldalon.

Autómentes Nap – útlezárások

Az autómentes nap rendezvényei miatt 2014. szeptember 22-én 6:00 és 18:00 óra között lezárják a Papszer utca Kálvin út-Rákóczi út közötti szakaszát, valamint forgalomkorlátozás lesz a Kálvin Jánosút Erzsébet tér és Művészetek Háza közötti szakaszán. Itt a négy forgalmi sávból kettő kerül időszakosan lezárásra.

A lezárt útszakaszokon, valamint a Szent István téri parkolóban és a Belvárosi Ligetben sportversenyek, a városbarát közlekedést és a biztonságos kerékpáros közlekedést népszerűsítő programok zajlanak.

Utazzon hétfőn személygépkocsi helyett forgalmival!

Az MVK Zrt. szeptember 22-én minden viszonylaton ingyenes utazást biztosít járművein az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára, 2 felnőtt és 2 gyermek részére.

A veterán és nosztalgia járműveken is utazhat érvényes forgalmi engedéllyel!

Az autómentes napon az MVK Zrt. a veterán és nosztalgia járműveit is közlekedteti: Ikarus 31-es és 620-as autóbuszok, illetve 100-as és 151-es pályaszámú villamosok indulnak külön menetrend alapján, amely elérhető: www.mvkzrt.hu/ oldalon és az MVK Facebook oldalán.

6.00-tól 12.00-ig: 100-as pályaszámú nosztalgia szerelvény 2-es villamosként közlekedik a Tiszai pályaudvar és Vasgyár között, az Ikarus 31-es 14-es autóbusz vonalán a Repülőtér és a Farkas Antal utca között.

12.00-től 18.00-ig: 151-es pályaszámú nosztalgia villamos a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között, az Ikarus 620-as az 1-es autóbusz vonalán közlekedik.

Hétvégén Bringázzon!

A Mobilitási Héten a kerékpárosok kedvezménnyel látogathatják a Herman Ottó Múzeum, a Miskolci Galéria kiállításait valamint az Állatkertet.

Szombaton „Autó nélkül a természet” kerékpáros teljesítménytúra a Bükkben

Tisztelettel kérjük a miskolci polgárokat, hogy lehetőségeihez mérten kapcsolódjanak be a Mobilitási Hét programjaiba. Ésszerű autóhasználattal, a közösségi közlekedési eszközök és kerékpár igénybevételével, példamutatással tegyenek a tisztább levegőért, az élhetőbb városért.

Részletes program: www.miskolc.hu.

- Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában