Helyi közélet

2014.09.17. 18:33

Közlemény - Őszi lomtalanítás

Miskolc - A MiReHuKöz Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy őszi lomtalanítási akciót szervez, melynek során az érintett területekről a megjelölt időpontokban elszállítja a háztartásokban feleslegessé vált hulladékokat.

Miskolc - A MiReHuKöz Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy őszi lomtalanítási akciót szervez, melynek során az érintett területekről a megjelölt időpontokban elszállítja a háztartásokban feleslegessé vált hulladékokat.

Kérjük a lomtalanítás során az alábbi szabályok betartását:

  • A lomtalanítás a meghirdetett napon reggel 6.00 órától kezdődik és a napi útvonaltervben szereplő utcák befejezéséig tart.
  • A háztartásban keletkezett lomot, kérjük az ingatlan előtti közút mellé helyezzék ki a lomtalanítás reggelén úgy, hogy a forgalmat ne akadályozzák, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni és a rakodás biztonságosan, balesetmentesen, kézi erővel elvégezhető legyen.
  • A lomtalanítás során a nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lom hulladékot szállítják el. Az apróbb méretű lomokat, kérjük zsákban vagy dobozban helyezzék ki a szétszóródás megelőzése érdekében.
  • A nagyméretű lomokat (pl. nagyobb ágy, szekrény, ülőgarnitúra) kérjük szétszedett állapotban helyezzék ki úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.
  • A kihelyezett lomokat a Közszolgáltató a jelzett időpontban szállítja el. A később kirakott nagydarabos hulladékot a Közszolgáltató nem szállítja el.
  • Az egyéb módon kihelyezett hulladékot nem szállítjuk el.
  • A Szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomot.
  • A lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak, a Közszolgáltatón kívül bárki más által történő elszállítása jogtalan eltulajdonításnak minősül!

    A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó-szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásából származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot.

    A lakosságnak továbbra is lehetősége van elektronikai hulladék, építési törmelék, zöldhulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs leadására a miskolci hulladékudvarok egyikében. Bővebb tájékoztatást honlapunkon, a www.mirehukoz.hu oldalon találnak.

    Környezetünk megóvása érdekében köszönjük a lomtalanításban való közreműködését.

    - MiReHuKöz Nonprofit Kft. -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában