Helyi közélet

2014.09.30. 10:44

Kitört a Szulejmán-háború

Az RTL Klub levette műsoráról a török sorozatot. Itt a vég. Csoport alakult a Facebookon, hogy megpróbálják jobb belátásra bírni a csatornát.

Az RTL Klub levette műsoráról a török sorozatot. Itt a vég. Csoport alakult a Facebookon, hogy megpróbálják jobb belátásra bírni a csatornát.

Ennek a fatális lépésnek az oka, hogy indul a "Celeb vagyok, ments ki innen", vagyis kvázi felfogható a kultúrák csatájaként is. Ez legalább annyira véres összecsapás, mint amikor két műértő arról vitatkozik, hogy Picasso vagy Da Vinci a tehetségesebb. Szóval Celeb vagyok vagy Szulejmán, Szulejmán vagy Celeb vagyok? Az RTL Klub döntött és (ideiglenesen) kukába küldte azt a sorozatot, aminek annyi köze van a történelemhez, mint a Mátrix trilógiának. Igen, élt egyszer egy Szulejmán és pont. Érthetetlen, hogy a magyar nézők hogyan kedvelhetnek egy olyan (mellesleg rengeteg pénzből forgatott) sorozatot, ami pont a mohácsi csatát mutatja be rosszul (II. Lajos királyt egy öreg, pocakos színész játszotta, holott a valóságban a csata idején még csak 20 éves volt). És akkor már meg se említsünk olyan fordítási bakikat, mint a "Hál Istennek". Ez van. Bele kell törődni, el kell engedni. Jönnek a mindent elsöprő celebek.

R.I.P. Szulejmán :(

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában