Helyi közélet

2014.09.17. 19:40

Kétféle Hamupipőke bemutatóra készülnek

Miskolc - Ugyanarra a Prokofjev-zenére, ugyanazzal a látvánnyal kétféle Hamupipőke előadást mutat be a Miskolci Balett.

Miskolc - Ugyanarra a Prokofjev-zenére, ugyanazzal a látvánnyal kétféle Hamupipőke előadást mutat be a Miskolci Balett.

A klasszikus változatot (spicc-technikával, kecses mozdulatokkal), amelyben követhetőbb a történet is, a kisebbeknek, az 5-9 éves korosztálynak szánják. A kortárs változatot inkább a tinédzsereknek, illetve felnőtteknek. Ez a táncelőadás modern, merész, szabálytalanabb és szenvedélyesebb.

A szerdai sajtótájékoztatón az előbbiből láthattunk részleteket, három fiatal táncossal: a frissen szerződtetett Szűcs Boglárkával és Maurer Milánnal, illetve Papp Bálinttal, akik egybehangzóan állították: bármelyik változatra szívesen vállalkoztak volna. A kétféle változat táncosai rendszeresen követik egymás próbáit is.

A rendező-koreográfus, Kozma Attila elmondta: a társulathoz a nyár folyamán került, a profizmus alapján beválogatott hat új tag a „régiekkel” együtt 15 tagot számlál. Egy hónap alatt négy és fél darabot tanultak be, ami csak profizmussal és erős csapatmunkával lehetséges. Az új tagok belecsöppentek a kemény munkába, amely a Miskolci Balett háza táján zajlik, s amellett, hogy az új bemutatókra készülnek, beugranak a már kész előadásokba is.

A gyermekeknek szóló változat bemutatója szeptember 26-án lesz, a Kamarában, a kortárs változat októberben látható.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában