Helyi közélet

2014.09.22. 08:45

Jegyzet: Miért? Csak!

<em>Ma már nem elég az a válasz, hogy soha nem a dolgozók választották az iskolaigazgatót. Ma már nem elég, hogy a fenntartó küld két sort indoklásképp, ami cinikus módon nem is a feltett kérdésekre válaszol. Ébresztő!</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Ma már nem elég az a válasz, hogy soha nem a dolgozók választották az iskolaigazgatót. Ma már nem elég, hogy a fenntartó küld két sort indoklásképp, ami cinikus módon nem is a feltett kérdésekre válaszol. Ébresztő! Hegyi Erika jegyzete.Megtörtént a rendszerváltoztatás 25 éve, és állítólag demokrácia van! 25 év alatt épp felnőtt egy generáció, amelyik már nem fogadja el, hogy ez van, ezt kell szeretni és kész. Indoklást várnak többek között arra, hogy a pályázók közül miért nem a jobb nyert, ha valóban szakmai alapon dőlt el a vezető sorsa. És a kérdezőknek igényük van arra is, hogy ha már véleménynyilvánító szavazásra jogosultak, akkor valóban vegyék figyelembe a véleményüket.

Épp Miskolcon történt nemrég, hogy a 0 százalékban támogatott pályázót bízta meg a vezetői teendőkkel a szakminiszter. Miért? – kérdezték a szülők és a pedagógusok Csak! – volt a válasz kicsit udvariasabb formában. És körülbelül ezt volt a válasz a sajtó kérdéseire is (többek között a miénkre). Talán a döntéshozók elfelejtik, hogyan kerültek a székükbe és miért? Egy kis emlékeztető: az emberek szavaztak rájuk, azok az emberek, akiknek az akaratát, kérdéseit most semmibe veszik. Ezek után mit mondhatok: drukkolok a tüntetőknek.

Hajrá Kazinczy Iskola!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában