Helyi közélet

2014.09.21. 12:31

Interjú: Shizuka

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a New Level Empire bájos lemezlovasa ShizuKa volt, aki sok érdekes információt elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a New Level Empire bájos lemezlovasa ShizuKa volt, aki sok érdekes információt elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Szabi: Hogyan telt a nyár? Melyek voltak azok a momentumok amikre szívesen vissza emlékszel?

Shizuka: Rengeteg fellépésem és koncertem volt, mondhatnám szakmailag az eddigi legjobb nyaram volt az idei. A fesztiválokon mindig találkozok ismerősökkel és sok új barátság is kialakul. Veled is össze futottam már, nem egyszer. Volt olyan nap, amikor többször is felléptünk. És olyan is, hogy koncert után mentem még zenélni külön. Sokat utaztunk, FöHE, VOLT, EFOTT, SZIN és még sorolhatnám. Idén Miskolcon háromszor is jártunk a zenekarral, nagyon szeretjük az ottani közönséget és a várost is. Van már törzshelyünk is, ahova minden koncert után betérünk. :)

Szabi: 1 éve már, hogy dübörög a New Level Empire live act formációtok,milyen volt ez az 1 év számodra, és milyen a közös munka a srácokkal?

Shizuka: A csapattal sok közös munka, a stúdióban, próbákon, a koncerteken. Egy másik oldaláról ismerhettem meg a zenei világot. Sok új dolgot tanultam ebből a felállásból. 2013 Szeptemberében látott napvilágot a The Last One című dalunk, rá pár hétre le is forgattuk az első videoklipünket. Ezzel a dallal indultunk az Eurovíziós dalfesztivál magyarországi versenyén, ahol 5. helyezést értünk el. Ez az eseménysorozat kitöltötte a január, február időszakot. Itt még több időt töltöttünk együtt, különféle feladatokat kaptunk, beszélgetős műsorokban adtunk betekintést a nézőknek az adott eseményekről, hogy éljük meg a verseny pillanatait. Közben ment a stúdiózás is. Februárban a Ballantine s DJ díjátadó gálán léptünk fel előszőr egy mini koncerttel. Felléptünk Hajdu Péter Frizbi műsorában is. Ahogy láttunk, hogy sűrűsödnek a fellépések, elkezdtük össze állítani a teljes produkció anyagát. Az első nagyobb koncertünk Miskolcon volt. Sikeresnek mondhatom a nyarat, szinte minden héten többször is felléptünk. Ez azért nagy szó, mert a zenekar még csak egy éves. Több díjra is jelöltek minket, Fonogram, Viva Comet és BravoOtto-ra. Tavasszal debütált a második dalunk a Wanna Get Over. Egy látványos showelemekkel, táncosokkal, akrobatákkal, vízeséssel díszített, különleges lézer és fénytechnikával vezérelt nagyszabású rendezvényen forgattuk hozzá a második videoklipünket. Mindkét dalt a MusicFM Made In Hungary műsorában mutattuk meg először Mák Katával.

Szabi: Mikor várható friss megjelenés?

Shizuka: Október 9-én egy sajtótájékoztatóval egybekötött koncert keretein belül mutatjuk be az új dalunkat. Ez egy meglepetés project. Aki tudni szeretne többet, annak ajánlom, hogy kísérje figyelemmel az együttes rajongói oldalát és bővebben tájékozódhat az eseményről.

Szabi: Rendszeresen játszol a pesti éjszakában, mi újság a dj fellépésekkel?

Shizuka: A sok koncert mellett sok dj fellépés is van, illetve zenei produceri munkák kisebb filmekhez, prezentációkhoz. Budapest egyik legújabb és legexkluzívabb helyén vagyok rezidens a BadGirlz nevű szórakozóhelyen, ami kicsit hasonlít a Sakáltanyában látott bárra, csak új köntösben. Lányok állnak a pultban, az este folyamán többször is felpattannak pultra táncolni, vagy éppen dobálják a shakereket. A Petőfi Rádió egyik rezidens DJ-je vagyok 2012 óta. A műsorok mellett vannak Petőfi DJ estek a budapesti Akvárium klubban illetve fesztiválokon is.

Szabi: Egyéb tervek?

Shizuka: Ez volt az első év, ami stílusilag is nagyon sokszínű volt. Télen játszottam először EDM dj szettet Olaszországban, tavasszal a MINI bár nyitásával társult a kicsit populárisabb NuDisco stílus is. A Petőfi DJ-ben viszont maradt az underground. Emellett még ott a "második családom" a New Level Empire live act formáció. Tervek mindig vannak. Jelenleg is négy projectben dolgozok. Az első és legfontosabb, hogy tartsam a tempót mindenhol.

Szabi: Köszönöm Petra,és további sikereket!

Shizuka: Köszönöm Szabi! Hajrá Miskolc! :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában