Helyi közélet

2014.09.02. 11:59

Ideje van a kapszulának

Miskolc - 1988 után hétfőn ismét időkapszulát helyeztek el a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola udvarán.

Miskolc - 1988 után hétfőn ismét időkapszulát helyeztek el a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola udvarán.Valamivel több mint 25 éve az akkori Fazekas iskola közössége úgy ünnepelte a negyedszázados jubileumot – hiszen 1963-ban indult a Fazekas –, hogy egy időkapszulát helyezett el az iskolánkban található Toldi kertbe – fogalmazott a helyszínen hétfőn kora délelőtt Cseke Gábor igazgató. – Akkor az akkori élet színes dolgait helyezték el benne: a tantestület fényképét, újságcikkeket az iskoláról, okleveleket az eredményekről, pecsétlenyomatokat, az akkor még létező úttörőmozgalom emlékeit. Ezen túlmenően volt benne egy köszöntő, és diákok rajzai is. Ezt az idén május végén bontottuk ki és úgy gondoltuk, hogy az akkori emlékeket kiegészítve a mi dolgainkkal úgy illik, hogy visszahelyezzük a kapszulát. Ezzel zárul az 50. jubileumi tanév, amit 2013. szeptember elsejével indítottunk el.

Az intézményvezető kérdésünkre elmondta azt is, hogy jelenleg 88 pedagógus tanít a Fazekasban, míg a gyereklétszám 627, ami viszont napról napra változik, hiszen vannak, akik elmennek, és vannak, akik jönnek.

– Nagyon népszerű most a Fazekas iskola! – tette hozzá büszkén Cseke Gábor.

Bathó Attiláné, Ili néni a 2/c osztályfőnöke már az első időkapszula elhelyezésénél a Fazekasban tanított.

– Nagyon-nagyon sokan voltunk a 1988-as időkapaszula elhelyezésekor! – emlékezett. – Szép és okos gyerekeink voltak akkor is, mint most, ebben az évben. Büszkeség Fazekasosnak lenni gyerekként is és felnőttként is. Én ugyan nem itt végeztem iskoláimat, azonban 37 éve itt tanítok. Büszke vagyok rá, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek.

A másodikos Országh Bianka felvetésünkre, hogy mit tud az időkapszuláról, elmondta: ők otthon fognak elhelyezni egy időkapszulát, ami egy cipősdoboz lesz, ám majd csak január elsején fogják elásni.

– Még nem tudom mit teszünk bele, de öt évre helyezzük majd el, hogy könnyű legyen kiszámolni, hogy mikor lett elásva – mondta.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában