Helyi közélet

2014.09.22. 17:20

Aktív figyelem a passzív biztonsági eszközökön!

Miskolc - Három napos TISPOL akció volt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Miskolc - Három napos TISPOL akció volt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében a TISPOL Műveleti Csoport a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését rendelete el. A 2014. szeptember 9-11-e közötti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban az M3-M30-as autópályákra, a gyorsforgalmi és főútvonalakra, a lakott területen belüli útszakaszokra, valamint „baleseti gócpontokra” terjedt ki. Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése volt.

A rendőrség az akció során elsősorban a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó szabályok betartását ellenőrizte, de emellett az elkövetett egyéb szabálysértések kiszűrésére is kellő hangsúlyt fektetett.

A végrehajtásban a helyi rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztálya és az Emődi Autópálya Alosztály vettek részt.

A három napos TISPOL akció során a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 145 sofőr és 41 utas esetében, továbbá 6 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszerek elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. Az ellenőrzés céljával egyezően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában