Helyi közélet

2014.09.29. 07:59

A fészerben tartotta anyja holttestét Taktakenézen

Taktakenéz - Az idős asszony természetes halállal távozott januárban, de fiának nem volt pénze a temetésre.

Taktakenéz - Az idős asszony természetes halállal távozott januárban, de fiának nem volt pénze a temetésre.Régen látták a falubelijei a kilencvenes évei felé tartó taktakenézi asszonyt, ezért megkérdezték a fiát, mi van vele, csak nem beteg? Megdöbbentő választ kaptak: az idős nő elhunyt, de hatvanas éveiben járó fiának nem volt pénz eltemettetni, ezért begöngyölte valamibe édesanyja holttestét, és kivitte a fészerbe. Nem elrejteni akarta csak "eltenni későbbre", míg anyagi lehetőségei megengedik, hogy méltó módon elbúcsúztassa.

Az idős asszony még januárban hunyt el, de csak a napokban tűnt fel a taktakenézieknek, hogy régen látták a faluban az asszonyt - ezt követően kezdtek érdeklődni a hogy- és holléte felől.

Az elsődleges vizsgálatok szerint az asszony halálát előrehaladott kora okozta, természetes halállal vesztette életét. Az ügy részleteinek felderítése érdekében közigazgatási hatósági eljárást folytat a rendőrség. Az asszony már vagy harminc éve nyugdíjas volt, ellátásban részesült, amit azonban vélhetően január óta is felvett valaki, ami felveti a csalás gyanúját, ám egyelőre még nem tudni, a hatóságok indítanak-e büntetőeljárást is az ügyben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában