Helyi közélet

2014.08.19. 12:55

Torlódások novemberig: épül az északi elkerülő

Miskolc - November elejéig megmaradhat a dugó az M30-as miskolci lábánál.

Miskolc - November elejéig megmaradhat a dugó az M30-as miskolci lábánál.Újabb állomásához érkezett a Miskolc északi elkerülő út építése, ám ennek során torlódásokra lehet számítani az M30-as autópályán és a lehajtók közelében Miskolc környékén.

Mint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében tudatta szerkesztőségünkkel, az északi elkerülő, az M30 autópálya megépült csomópontja és a Miskolc Zsigmond utca csomópontja között zajlik az építkezés.

A folyamatban lévő munkavégzés miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. korlátozásokat vezetett be az M30-as autópályán és a 3-as számú főúton Miskolcnál, Felsőzsolca térségében. Az intézkedést az M30-as autópálya 26-os főútig való meghosszabbításához kapcsolódó munkálatok tették szükségessé.

Terelések várhatók

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért arra kéri a déli irányból érkezőket, hogy lehetőség szerint hagyják el az autópályát már a Miskolc déli csomópontnál és a 304-es út igénybevételével haladjanak tovább. A Sajó híd előtt a Budapestről tartókat átterelik a jobb oldali sávba, akik a Shell benzinkút előtti felhajtónál megépített új lehajtón tudják megközelíteni Miskolcot. A hármas főúti csomópontnál csak a jobb oldali irány megengedett, a Miskolcra tartók az M30 alatti körforgalomban tudnak megfordulni. A korlátozások miatt rendőrök irányítják a forgalmat, ennek ellenére torlódásra kell számítani az érintett útszakaszon, és az elkerülő útvonalakon is megnövekedhet a forgalom.

Az intézkedés várhatóan november elejéig marad érvényben, addig kétszer két sáv helyett csak kétszer egy sáv áll a közlekedők rendelkezésére. Az elkerülő elsőfokú árvízvédelmi gátként is szolgál majd.

A közlekedők az 5,8 kilométer hosszú, kétszer egy sávos utat a közlemény szerint 2015 késő tavaszán vehetik birtokba.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában