Helyi közélet

2014.08.29. 09:11

Ózdi rablógyilkosság - Betörő előzte meg a gyilkosokat

Miskolc, Ózd - Megfenyegették, nem mer visszatérni házába az az idős férfi, akinek megölték a bátyját.

Miskolc, Ózd - Megfenyegették, nem mer visszatérni házába az az idős férfi, akinek megölték a bátyját.

Kemény küzdelmet folytatott csütörtökön a Miskolci Törvényszék dr. Botkó Barnabás vezette tanácsa, amikor sziszifuszi munkával meghallgatta a januári rablógyilkosság – tanúként beidézett – túlélő sértettjét, egy 68 esztendős, nagyot halló férfit.

Mint arról beszámoltunk, egy 20 és egy 25 éves ózdi férfi ellen emelt vádat a megyei főügyészség, mert a vádhatóság álláspontja szerint bizonyítékok vannak arra, hogy ők támadtak meg otthonában egy idős, ózdi testvérpárt. Az idősebb férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy életét már nem lehetett megmenteni, míg öccse –, akit szintén keményen összevertek – csak azért maradt életben, mert halottnak tettette magát.

A vádiratot már szerdán ismertette a főügyészség képviselője a törvényszéken, és az első vallomások is elhangzottak, az idős sértettel azonban – hallásproblémái miatt – nem egyszerű kommunikálni, ezért őt csütörtökön is tovább faggatta a törvényszék.

Nem mer visszatérni

Az idős ember – mielőtt elmondta volna, hogyan történt a támadás – beszámolt róla, hogy nem mer visszatérni otthonába, amit a rablógyilkosok támadása után volt kénytelen elhagyni, mert amikor legutóbb hazamerészkedett, öten fogták közre, és megfenyegették, hogy be ne merje tenni oda a lábát, mert a ház már nem az övé.

Mivel időközben a házból azok a holmik is eltűntek már, amiket a rablógyilkosok a támadás éjjelén hátrahagytak vagy nem zúztak össze, a 68 éves férfi most egy ismerőse mellékhelyiségében húzza meg magát. Mint mondta, inkább lesz hajléktalan, de abba a házba, ahol a bátyját meg­gyilkolták, nem megy vissza.

Félelme valószínűleg nem megalapozatlan, mert mint vallomásából kitűnt, a gyilkosságot megelőző éjjel is jártak benn a házukban idegenek, akik a konyhából és a fészerből mindent elvittek. „A kislábassal együtt még a pörköltöt is ellopták, amit aznap főztem”, mondta a férfi, aki rendhagyó módon, a bírósággal szemben egy széken ülve tette meg vallomását: egészségi állapota indokolta ezt, mert mint mondta, a támadók egyike vascsővel verte a lábát, és azóta még bottal is csak nagy nehézségek árán tud mozogni.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában