Helyi közélet

2014.08.12. 13:32

Nézőpont: Tapolcai ásatás

<em>Csudára telhetetlenek vagyunk. Nekünk aztán semmi se jó. Idáig szapultuk az illetékeseket, hogy Tapolcán megállt az idő. Oda a strand, pusztul a park, bármerre járunk, a gazdátlanság jeleibe botlunk. Na, végre most aztán egy szavunk se lehetne</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Csudára telhetetlenek vagyunk. Nekünk aztán semmi se jó. Idáig szapultuk az illetékeseket, hogy Tapolcán megállt az idő. Oda a strand, pusztul a park, bármerre járunk, a gazdátlanság jeleibe botlunk. Na, végre most aztán egy szavunk se lehetne. Szántó Rita jegyzete.Feltúrták fél Miskolctapolcát, kiástak mindent, amit csak lehetett. Lázas munkával, látványos igyekezettel próbálják pótolni mindazt, amit több éve próbálunk számon kérni mi, miskolciak a mindenkori városvezetésen. Megvalósulóban a négy évvel ezelőtti hangzatos választási kampányígéret. Tapolca újra szép lesz, felújítják a sétányt, de a legfontosabb, megújul az oly régen áhított strand. Most mindenki remél, hogy talán a következő szezonban már ismét pancsolók zsivajától lesz hangos, visszhangos a völgy. Érdemes lesz újra nyitni a szórakozóhelyeket, és megint háboroghatunk az esténként dübörgő diszkózene miatt. Egy szóval, visszaköltözik az élet Tapolcára. Teljesül az ottani vendéglátósok követelése, azaz, hogy a szállón kívül is legyen valami szórakoztató infrastruktúra.

Ám amíg ezt elérjük, addig most parkoltató szendvics­emberek és persze okostelefonok mutatják az irányt, a járható gyalogutat Tapolcán. Sárban tapicskolunk, a lezárások miatt a legkisebb utcákat is felfedezzük, és a termálfürdő elérése igazi kalandtúra.

Erre mondják, valamit valamiért. Mi meg azt, ha sűrűbben lenne választás, Tapolca ma már egy fürdőparadicsom lenne. Most viszont még csak zölden érlelődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában