Helyi közélet

2014.08.15. 17:00

Miskolci stadionépítés, pró és kontra

Miskolc - A magyar baloldal nem akar stadiont Diósgyőrben – ez volt a témája a Fidesz-KDNP miskolci frakcióvezetőjének, pénteki sajtótájékoztatóján.

Miskolc - A magyar baloldal nem akar stadiont Diósgyőrben – ez volt a témája a Fidesz-KDNP miskolci frakcióvezetőjének, pénteki sajtótájékoztatóján.

Dr. Kiss János a fenti állítást a Demokratikus Koalíció szóvivőjének szavaival kívánta alátámasztani. Gréczy Zsoltot idézte, aki üdvözölve az FTC-stadion budapesti megépítését, kijelentette: a párt minden további stadionfejlesztést, így a diósgyőrit is, elutasít és követeli, hogy állítsák le a stadionfejlesztési programot. Dr. Kiss János megnyugtatta a DVTK szurkolókat: ha a Fidesz kap ismét bizalmat ősszel Miskolcon, az új stadion felépül.

Közleményben reagált az MSZP, a DK és az Együtt miskolci szervezete dr. Kiss János stadionépítéssel kapcsolatos kijelentéseire. A Fidesz-KDNP frakcióvezető szavait az ellenzéki pártok úgy értelmezték, mint annak beismerését, hogy az önkormányzati választásokig nem lesz egy kapavágás sem a stadionnál (utána is akkor, ha a miskolciak a Fideszre szavaznak). Emlékeztetnek: „a Fidesz két és fél éve ígérgeti, hogy elkezdődik az építkezés. „Azóta felépült Felcsút, Debrecen, Mezőkövesd stadionja, a Ferencváros arénája, a miskolciaknak viszont csak a mézesmadzag jutott”.

ÉM


Miskolc - Követeljük, hogy Kriza Ákos hívja össze Miskolc önkormányzatának rendkívüli közgyűlését. Ott hozza nyilvánosságra azokat a szerződéseket, megállapodásokat, amelyeket a kormánnyal kötöttek, s mutassa be a város közvéleménye előtt a stadionépítés engedélyes terveit is. Követeljük továbbá, hogy tisztázza, miért nem történt még egy kapavágás sem Diósgyőrben. tovább »

Miskolc - A Fidesz-kormány és parlamenti többsége nemcsak minden idők legnagyobb stadionfejlesztését határozta el Diósgyőrben, hanem néhány nappal ezelőtt a DVTK tulajdonosainak már lehetősége nyílt újabb, milliárdos nagyságrendű, a DVTK Akadémia létrejöttét megalapozó fejlesztések előkészületeinek a megkezdésére is. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában