Helyi közélet

2014.08.30. 15:36

Költöznek, de nem most és nem oda

Miskolc - Olvasónk úgy értesült: nem csak a sürgősségi költözik a Semmelweisből. Utánajártunk.

Miskolc - Olvasónk úgy értesült: nem csak a sürgősségi költözik a Semmelweisből. Utánajártunk.

Arról már hírt adtunk, hogy a sürgősségi ellátás szeptember 1-jével véglegesen átköltözik a Miskolci Semmelweis Kórházból (MISEK) a B.-A.-Z. Megyei Kórházba. Ennek kapcsán jelezte egy olvasónk: máshol azt is olvasta, hogy ezzel egy időben a MISEK két osztálya is átköltözik a Csabai kapuból Diósgyőrbe. Kérdezte, igaz-e a hír?

Amint azt dr. Pap Tibor orvosigazgatóval tisztáztuk, félreértés történhetett. Ami a sürgősségi ellátást illeti, a Semmelweishez tartozó betegeket valóban a megyei kórház új Sürgősségi és Beteg­ellátó Osztálya fogadja szeptember 1-től, a Csillagpont épületében. Az is igaz, hogy átköltözés előtt áll másik két osztály, de ennek időpontja még nem biztos, csak remélhető, hogy szeptember végéig olyan állapotokat teremtenek a diósgyőri kórházrész volt traumatológiájának épületében, hogy a betegek ne érezzenek különbséget a jelenlegi és az ottani ellátás között. A belső munkálatok javában tartanak, felújítják többek között a vizesblokkokat, ahol kell, a nyílászárókat, a padlóburkolatot…

A költözés oka, hogy a MISEK-ben az ősz folyamán rekonstrukciós munkálatok kezdődnek: átalakul és teljességében megújul a jelenlegi sebészeti tömb. Ezért működnek majd, előreláthatólag 1 évig a sebészeti és az urológiai osztályok a Diósgyőri Kórházrész felújított traumatológiai tömbjében. Ezzel egyidejűleg a MISEK sebészeti épületrészében elhelyezkedő II. D Belgyógyászati Osztály a belgyógyászati épület IV. emeletén kialakított új osztályrészbe kerül.

– Mindezt úgy igyekszünk végrehajtani, hogy a betegek számára semmilyen hátránnyal ne járjon. Azért a kellemetlenségért pedig, ami a többek számára előnytelenebb megközelíthetőségből adódik, remélhetőleg kárpótlást jelent majd a felújítás eredménye – mondta az orvosigazgató. Hozzátette: a későbbiekben további költözések is várhatók, mivel felújítási munkálatok indulnak a pszichiátriai és a tüdőgyógyászati épületeket érintően is, ezekről időben tájékoztatnak.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában