Helyi közélet

2014.08.02. 11:25

Kiszabadított védett madarak Ózdon

Ózd - A rendőrök egy ózdi családi háznál két tengelicre és három csízre bukkantak.

Ózd - A rendőrök egy ózdi családi háznál két tengelicre és három csízre bukkantak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2014. augusztus 1-jén a helyi önkormányzat, a közterület-felügyelet, a gyermekjóléti-, valamint a gyepmesteri szolgálat munkatársaival együtt közös ellenőrzést hajtottak végre a székhelyi városban.

Az egyenruhások a társszervekkel tartott közös kontroll során H. Ilona 53 éves helyi lakos nappalijában kilenc kismadarat találtak, melyek közül ötről kiderült, hogy fokozottan védett egyedhez tartozik. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságával történt egyeztetés alapján a két stiglic és három csíz értéke darabonként 25.000 forint, összesen 125.000 forint.

Mivel a fokozottan védettnek számító madarak származásáról az asszony nem tudott hitelt érdemlő magyarázatot adni, így azokat az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták, egyben természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt az ügyben eljárást kezdeményeztek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában