Helyi közélet

2014.08.16. 11:01

Garázdaságért fizethet a Jobbik megyei alelnöke

Miskolc - Elmarasztalták, mert engedetlenséget tanúsított a rendőri intézkedéssel szemben.

Miskolc - Elmarasztalták, mert engedetlenséget tanúsított a rendőri intézkedéssel szemben.„Kifogásoltam a pintéri rendet…”, foglalta össze egy mondatba Hocza Tamás, a Jobbik megyei alelnöke, miért marasztalta el a bíróság a közelmúltban garázdaság szabálysértés elkövetése miatt.

A napokban foglalta írásba a Miskolci Járásbíróság Hocza Tamás ítéletét, de a „cselekményt” még márciusban követte el az alelnök. Mint munkatársunk érdeklődésére elmondta, március 15-én Budapestről érkezett haza, és éjjel a háza előtt mesélte el az ismerőseinek, mi történt a fővárosi ünnepségen.

– Ez egy gyér forgalmú út, aminek csak az egyik oldalán van járda, mi itt beszélgettünk, az úttesten – avatta be munkatársunkat a részletekbe Hocza Tamás. – Egy járőrautó hajtott mellénk, és a rendőr figyelmeztetett bennünket, hogy menjünk le az útról a járdára. Mi engedelmeskedtünk, de aztán a rendőrök igazoltatni akartak. Ebben az időben mentelmi jog illetett meg, de nem foglalkoztam vele, csak közöltem a rendőrrel, hogy jobb lenne, ha a bűnözéssel fertőzött területeken is ilyen alapos lenne.

Úgy tudjuk, a rutin igazoltatásnak induló intézkedés itt csúszott vakvágányra, a járőrök ugyanis nem vették jó néven, hogy kioktatták őket, így Hocza Tamás előállítása mellett döntöttek, ám az alelnök még az Encsi rendőrkapitányság épületében sem higgadt le, ott is tovább szidalmazta a rendőröket, akik végül feljelentetést tettek ellene garázdaság szabálysértés miatt – ugyanis ezt követi el az, aki garázdaság esetén a „hatóság vagy az eljáró hivatalos személy intézkedésével szemben engedetlenséget tanúsít”.

Úgy tudjuk, az alelnök minden lehetséges fórumon kifogást emelt az eljárás ellen, végül a Miskolci Járásbíróság jogerősen 50 ezer forint pénzbírságot szabott ki rá, mondván: őrá is vonatkozik a törvény, és közszereplőként példát kell mutatnia.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában