Helyi közélet

2014.08.22. 17:41

Felsődobsza ragaszkodik az iskolájához

Felsődobsza - Az önkormányzat továbbra is eltökélt az iskolaátvételben.

Felsődobsza - Az önkormányzat továbbra is eltökélt az iskolaátvételben.

„Az eltelt időszakban szülői bejelentések és sorozatos panaszok érkeztek hozzánk, valamint arról kaptunk híreket, hogy a helyi gyermekeket másik iskolába íratják, az itt maradók pedig rosszabb felvételi eredményeket érnek el, mint elődeik korábban” – többek között ezzel indokolta pénteki közleményében Luterán András, Felsődobsza polgármestere, hogy a testvérközösségtől vissza szeretnék venni a helyi iskolát.

Mint arról lapunk beszámolt: Felsődobsza polgármestere, Luterán András felbontotta a közoktatási megállapodást a Magyar Evangélikus Testvérközösséggel (MET). Majd a központi iskolafenntartó, a KLIK is bejelentkezett, hogy átveszi az iskolát. A MET viszont ragaszkodik az intézményhez, ezért bírósághoz fordult a szerintük jogellenes lépések miatt. Csütörtökön újabb fordulat következett: a MET megkapta a működési engedélyt a megyei kormányhivataltól.

Ezt követően, pénteken érkezett a polgérmester közleménye, amelyben többek között azt írja: „Álláspontom szerint a fenti problémákat tárgyalóasztal mellett kellett volna, kellene átbeszélni és nem pedig a médiában, ahol az elmúlt napokban a MET által megjelentetett információk egyoldalúak, tévesek és elferdítve mutatták be a kialakult helyzetet... Felsődobsza képviselő-testületének csakis az ott tanuló gyermekek és családjaik érdekei a fontosak, nem vezérli sem politikai, sem egyházi érdek, és az ezzel kapcsolatos kijelentésektől teljesen elhatárolódunk. Mivel úgy látjuk, hogy a MET nem a családok és gyermekek, hanem a saját érdekeit tartja fontosnak, továbbra is elkötelezettek vagyunk az intézmény átadás-átvételében...”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában