Helyi közélet

2014.08.29. 15:04

Bobi végre otthonra lelt

Miskolc - A betegen kóborló Bobiról szóló szerdai cikkünk megjelenése után rögtön csengett a megadott telefon.

Miskolc - A betegen kóborló Bobiról szóló szerdai cikkünk megjelenése után rögtön csengett a megadott telefon.

A megmentők egyike, Baranyiné Méta azonnal továbbadta a jó hírt: Bobit szeretné egy vidéki házaspár örökbe fogadni. Mint mondták egy Bobihoz megszólalásig hasonló kutyájuk volt, aki Bobby Ewing névre hallgatott. 11 év után el kellett altatniuk, mert erős csípőficama volt, s nem akarták, hogy tovább szenvedjen. A házaspár még autót is küldött volna érte.

Jó gazdái lesznek

– Mi azonban látni akarjuk a helyet, mielőtt megválunk Bobitól, mert korábban, egy másik kutya kapcsán nagyon rossz tapasztalatokat szereztünk – mondja Méta. Nyomban hozzálátott a szállítás megszervezéséhez. A névtelen, ötfős segítő csapat tagjai közül perceken belül talált rá vállalkozót. Baranyai Anita saját személyautójában meg is ágyazott a hátsó ülésen, s csütörtök reggel készen állt az útra. Mi is elkísértük volna Bobit, de új gazdái ezt nem szerették volna, így csak a beszállás, indulás pillanatait örökítettük meg. Bobi körbeszaglászta a kocsit, de készségesen feltette mellső mancsait, látszott rajta, hogy nem idegen számára az autó, épp csak szüksége volt egy kis segítségre a hátsója beemeléséhez.

– Nyugodt volt az úton, viszont egyfolytában pacsikat akart adni, fúrta a fejét az ölembe – számol be Méta. – Magától körbejárta a 168 méter hosszú kertet (jelölt is rendesen), a portán tartott öt macska vezérével is összeismerkedett. Garfield hanyatt vágta magát előtte, majd hozzádörgölőzött. Nem csodálkoznék, ha már az első éjszakát együtt töltenék.

Az okkal elővigyázatos Méta teljes biztonsággal állítja: jó gazdái lesznek Bobinak.

– Mire odaértünk, már főtt a csirkefarhát, elő volt készítve a fertőtlenítő a fürdetéshez. Bobi azonnal elfogadta a pár férfi tagját, és nem moccant mellőle. A család nagy állatbarát. A kert végébe mindig raknak almát, zöldségeket, mert 5-6 rendszeres vendégük van: őzek. Boltot vezetnek, ahol állateledelt is forgalmaznak, az élelmezéssel biztosan nem lesznek gondok. A nap 24 órájában lesz embertársasága is Bobinak. Új gazdája már kutyaházépítésbe is belefogott (de mondtuk, hogy a rég nem használt disznóól tökéletesen megfelelő lesz), s a nyitott „nyári lakját” is előre „kibélelték”.

Az új gazda hivatalos örökbefogadási nyilatkozatot tett, átadták számára az oltási könyvet is.

– S még ők kértek elérhetőséget, hogy időnként fotókkal számolhassanak be Bobi kipendüléséről! – lelkendezik Méta, aki bár gombóccal a torkában búcsúzott Bobitól, de boldogan.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában