Helyi közélet

2014.08.27. 17:50

Bobi, a kiszolgált „rendőrkutya”

Miskolc - Bobi életéért küzdve szabadulhatott el. Jó emberekkel találkozott, akik most gazdát keresnek neki.

Miskolc - Bobi életéért küzdve szabadulhatott el. Jó emberekkel találkozott, akik most gazdát keresnek neki.

– Egy síró, vánszorgó kutyára figyelt fel szombaton a kora esti órákban a Szentpéteri kapuban az épp arra járó testvérpár, Koroknai Vivien és Zsanett. Hozzám fordultak segítségért. A kutyus a kiszáradás határán volt, lesoványodva, a szőre csapzott és büdös, mindkét füle hegyét megették a legyek, orra fölött és a jobb szeme alatt is kikezdték. Nagyon kimerült volt, szinte beájult a szőnyegen, amit alátettünk. A nyakában széles bőr nyakörv és láncmaradvány. Nagyon barátságos, hálás a segítségért. Kézből ette a tápot és még pacsit is adott érte, magától – meséli Baranyiné Méta, miközben elvezet az állat ideiglenes menedékhelyéhez.

A három segítő bízik abban, hogy a nyilvánosság erejével sikerül szerető gazdát találni Bobinak öreg napjaira. Méta magát a történetben mellékes szereplőnek tartja. Pedig nem Bobi az első kutya, amelyik életét sikerült megmentenie, s nem megy el a nélkülöző emberek mellett sem. Számára, mint mondja, ez a természetes.


SEGÍTS? HA TUDSZ!

  • Bobit átmeneti szálláshelyén is táplálni kell, így a Minimentők által adományozott kutyaeledelt is szívesen fogadna számára Méta.
  • Mielőbb szüksége volna Bobinak egy kis kozmetikai segítségre, pontosabban egy fertőtlenítő fürdetésre. Ebben is felajánlásra várnak.
  • Bobi legesleginkább egy szerető gazdára vár, akinek a segítő csapat nyugodt szívvel átadhatná. Baranyiné Méta mobilja: 20-433-20-23.
  • A teljes cikk a szerdai Észak-Magyarországban és a www.eszak.hu-n.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában