Helyi közélet

2014.08.26. 16:39

A hétfői taggyűlésen csütörtököt mondtak

Miskolc - Az esemény fő témája a diósgyőri labdarúgó utánpótlásközpont létrehozása volt.

Miskolc - Az esemény fő témája a diósgyőri labdarúgó utánpótlásközpont létrehozása volt.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. hétfőn ismét tag­gyűlést tartott.

Mint ismert: a futballvállalkozás tagjai – a DSM Nonprofit Kft., a Borsodsport Invest Kft., a Miskolc Holding Zrt. – két héttel ezelőtt is összeültek, és több témakörben is egyeztettek, a finanszírozás mellett az utánpótlásközpont megépítése is szóba került.

Ez utóbbival kapcsolatban néhány nappal ezelőtt Szabó Tamás, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a 2 milliárd forint értékűre tervezett beruházást a Diósgyőri stadion közvetlen közelében, a létesítmény mögött, illetve a hátsó salakos pályán tervezik megépíteni, egyrészt TAO-s pénzből, másik részét pedig önerőből kívánják finanszírozni, a DFC Kft. tulajdonosai (mivel sportingatlan fejlesztésre csak 70 százalékban lehet TAO-s forrást felhasználni, a maradékot, kb. 600 millió forint egyik felét a Leisztinger Tamás nevével fémjelzett Borsod Invest Kft.-nek, a másik felét pedig a két önkormányzati tulajdonban lévő cégnek kellene előteremtenie).

Jó irányba haladnak

– A mostani taggyűlés fő témáját ennek a tervezett edzőközpontnak a megépítése, annak előkészületei szolgáltatták – válaszolta tegnap délután megkeresésünkre Szabó Tamás, a DFC Kft. ügyvezetője.

– Az ezzel kapcsolatos megbeszélések, egyeztetések jó irányba haladnak, de még néhány részlet tisztázására szükség van, ezért a taggyűlésen az a döntés született, hogy pár nap múlva, egészen pontosan augusztus 28-án, csütörtökön ismét találkozunk, egy újabb taggyűlést tartunk.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában