Helyi közélet

2014.07.15. 08:33

Vádat emeltek a féltékenységében késelő ellen

<p class="lead">Miskolc - Már várta a motorost, megütötte, aztán a mellkasába döfte a kését.

Miskolc - Már várta a motorost, megütötte, aztán a mellkasába döfte a kését.Felfüggesztette börtönbüntetés kiszabására tett indítványát a megyei főügyészség egy tavalyi szurkálás elkövetőjével szemben. Mint arról dr. Martossy György megbízott helyettes főügyész tájékoztatta az Észak-Magyarországot, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a főügyészség a 19 éves férfival szemben, aki féltékenységből vágta kését riválisába.

A bűncselekmény még tavaly májusban történt. Mint ahogy akkor megírtuk, a sértett az egyik közösségi oldalon megismerkedett egy lánnyal, beszélgettek és a lány kérte, hogy találkozzanak Vajdácskán. A sárospataki fiatalember még örült is, hogy a két település közötti nyolc kilométeres távon legalább megjárathatja egy kicsit a motorkerékpárját.

A férfi Vajdácskán, az utcán találkozott a lánnyal, aki egy fiatalember – mint később kiderült, a lány élettársa, akivel közös gyereküket nevelik – társaságában volt. A lány élettársa elállta a motor útját, és felelősségre vonta annak vezetőjét, hogy mit akar a barátnőjétől, majd ököllel megütötte a sisakot, amivel semmilyen sérülést sem okozott a motorosnak. A sértett mondta, hogy nem kell a balhé, álljon el a motor elől, és elhajt, de a férfi – annak ellenére, hogy barátnője is megpróbálta arrébb rángatni – bal kezével előrántott egy kést, és alulról felfelé mellkason döfte vele a motorost.

A fiatalember beindította a járművét, és elindult, de nem jutott messze, az utca végén rosszul lett. Kiderült, a tüdőt is ért szúrás életveszélyes volt, a motoros életét csak a gyors orvosi ellátás mentette meg.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában