Helyi közélet

2014.07.04. 13:08

Új csúszdapark épült Bogácson!

Bogács - Pénteken az ünnepélyes megnyitó után már a fürdő vendégei is használhatták a Bogácsi Thermálfürdő új egyedi elemekkel ellátott csúszdaparkját, ami augusztus végéig várja az érdeklődőket.

Bogács - Pénteken az ünnepélyes megnyitó után már a fürdő vendégei is használhatták a Bogácsi Thermálfürdő új egyedi elemekkel ellátott csúszdaparkját, ami augusztus végéig várja az érdeklődőket.

Bogács község polgármestere Csendesné Farkas Edit megnyitó beszédében büszkén említette az elmúlt évek kormányzati és település önkormányzati intézkedéseinek hatására ez a létesítmény pályázati erőforrás nélkül valósulhatott meg.

Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium Államtitkára beszédében példaértékűnek tartotta a beruházást és körülményeit és gratulált.

Németh Zsolt a kivitelezést elnyerő Fürdőpark Kft. ügyvezetője a kivételes együttműködést emelte ki amit az önkormányzattól és a Bogácsi Thermálfürdő Kft.-től kaptak.

Jacsó Zoltán a fürdő ügyvezető igazgatója beszédében a csúszdapark korosztályi fontosságát emelte ki, mely szerint nem csak a kicsiknek és az időseknek, most már a 8 év feletti gyerekeknek és a felnőtt fiataloknak is biztosít élményt a Bogácsi Thermálfürdő.

Az egyik csúszda a "Spacehole", az "örvénylő tál". Kilenc méter magasságból indulva egy jó 20 méter hosszúságú csövön keresztül egy nyitott "tálba" érkezünk, ahol, mint az örvénylő vízben, megpördülünk, majd be újra egy csúszda-csőbe, aminek végén a medencében landolunk.

Nagyjából kétszer ekkora utat tehetünk meg a „Blackhole + Up hill flying boats" "egy fekete lyuk után hegynek felfelé repülő csónak" kettős csúszdáján. Előbb egy csőben (fekete lyuk) haladunk a csúszógumin, majd kiérve a fényre, az imént szerzett lendülettel felfelé "szállunk", hogy aztán a csúcsról ismét a "vízszintre", a medencébe érkezzünk.

Az igazi újdonság a "Wawe slide", a "hullámcsúszda". Itt is a 9 méteres magasságban lévő, közös indítótoronyból kezdjük utunkat: a csúszógumin lefelé tartva kellő lendületet szerzünk, ami jó magasra felvisz a szemközti íven! Onnan megint vissza, és megint vissza – mindaddig, amíg lassan elfogy a lendület, és az íves csúszda legalsó pontján megállva, szépen kilépünk a szerkezetből...

A csúszdát a Thermálfürdő szállóvendégei ingyen a strandra érkezők pedig a normál napijegy megváltása mellett, nyitvatartási időn belül korlátlanul használhatják.

Szülők, nagyszülők, készüljenek! – ide feltétlenül el kell hozni a gyerekeket, unokákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában