Helyi közélet

2014.07.31. 17:49

Tűzoltók is kapnak lakást az Avason

Miskolc - Heves vitáktól sem volt mentes a csütörtöki közgyűlési ülés.

Miskolc - Heves vitáktól sem volt mentes a csütörtöki közgyűlési ülés.

A B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai lakhatnak majd a volt „fészekrakós” lakásokban, több pénz jut a „fészekrakók” által tönkretett lépcsőházak rendbetételére, önkormányzati tulajdonba kerülnek a bajba jutott devizahitelesek lakásai a Nemzeti Eszközkezelő Alaptól, új közösségfejlesztő program indul az Avason. Többek között ezekről döntött csütörtökön a miskolci közgyűlés rendkívüli ülés keretében.

Napirend előtt Kriza Ákos polgármester elmondta: a nyomortelepek felszámolását 35 ezer miskolci támogatja, ezért kötelességüknek érzik a program folytatását. A városvezetés 2010-ben célul tűzte ki Miskolc közbiztonságának javítását. Ennek érdekében növelték a rendészet létszámát, a járőrpárok számát, fejlesztették a közterületi kamerarendszert, megerősítették a mezőőri szolgálatot, és megszüntették a posták körüli segélykifizetéseket, sorolta a polgármester, hozzátéve: Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette, hogy ki kell szélesíteni a megyénkben indított közbiztonsági mintaprogramot.

Részletek a pénteki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában