Helyi közélet

2014.07.25. 08:05

Névnap szesszel, narkóval

Miskolc, Sajóbábony - Kilyukadt a szipus zacskója, ez vetett véget a brutális verésnek.

Miskolc, Sajóbábony - Kilyukadt a szipus zacskója, ez vetett véget a brutális verésnek.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves férfi és 36 éves társa ellen a megyei főügyészség, közölte az Észak-Magyarországgal dr. Martossy György megbízott főügyész helyettes.

A vádlottak ez év januárjában Sajóbábonyban, egy baráti társaságban névnapot ünnepeltek. Ahogy az ilyenkor szinte elvárható, mindketten alkoholt ittak és ahogy az már kevésbé javallott, kábítószert fogyasztottak.

Hogy kiszellőztessék a fejüket, este tíz óra körül kimentek az utcára beszélgetni, cigarettázgatni. Feltűnt nekik, hogy a közeli buszmegállóban egy fiatalokból álló társaság is jól érzi magát. A vádlottak ezt nem hagyhatták szó nélkül, szóvá tették, hogy túl hangosak. Emiatt durva szitkozódások hangzottak el mindkét részről. Ekkor azonban még csak az elmék vívtak csatát, ám tettlegességre nem került sor.

Rugdosni kezdték…

A vitát észlelte egy középkorú férfi, aki a megállóban épp gyermekét várta, és számon kérte a két vádlottat. Az egyik cigarettázgató ekkor ököllel megütötte a férfit, aki a földre került. Úgy tűnt, a konfliktusnak ezzel vége is, ám a sértett, miközben felállt a földről, újólag szidalmazni kezdte a vádlottakat, akik visszatértek a helyszínre és ismét ütlegelni, illetve a földön rugdosni kezdték a férfit.

A verésnek az vetett véget, hogy egy közelben szipuzó társaság egyik tagja egy hígítóval teli nejlonzacskóval arcon ütötte az egyik vádlottat. A bántalmazott férfi zúzódásokat és bordatörést szenvedett, életveszélyes légmell alakult ki nála.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottakkal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában