Helyi közélet

2014.07.05. 14:15

Nem a hivatal miatt nem épül a Hell Ring

Szkiszó - Hell Ring: nincs szerződés a terület teljes feltárására.

Szkiszó - Hell Ring: nincs szerződés a terület teljes feltárására.Nem a hivatal hátráltatja a Hell Ring építését, hanem a múzeumi feltáró munkák.

A Kormányhivatal szerint

Nem épül meg a Hell Ring, legalábbis az eredeti tervek szerint biztosan nem – számoltunk be róla egy hete. A társaság tájékoztatása szerint a tervezett szórakoztató és versenykomplexum építésének megkezdését hátráltatják az Örökségvédelmi Hivatal – a területet feltáró – munkálatai, ami miatt a fejlesztéseket nem lehet a pályázatokban előírt határidőig megvalósítani. Ezért a társaság azon dolgozik, hogy az eredeti terveket megváltoztatva más, de a pályázati kiírásoknak megfelelő projektet valósíthasson meg.

A HELL ENERGY Magyarország Kft. közleményére reagálva a megyei kormányhivatal arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Örökségvédelmi Hivatal nem végez feltárást a területen, nincs folyamatban semmilyen kormányhivatali eljárás, így nincs is mit befejezni.

Hozzátették: a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal, Járási Örökségvédelmi Hivatalának jogelődje 2012. július 25-én a Hell Ring technikai sportkomplexum létesítésére vonatkozó előzetes vizsgálati eljárásban a szakhatósági hozzájárulását előírásokkal megadta. A kormányhivatal határozata szerint a régészeti feltáró munkákat a Herman Ottó Múzeum szakemberei kell, hogy elvégezzék, amennyiben a HELL ENERGY Magyarország Kft. az erre vonatkozó szerződést megkötötte volna.

A szerződéskötés azonban mind a mai napig nem realizálódott – tette hozzá a Kormányhivatal.

(A Hell csak előzetes régészeti feltárást végeztetett a területen, a teljes feltárásra azonban nem kötött szerződést, mert úgy ítélték meg, annak teljesülése túl hosszú időt vett volna igénybe – így inkább másik projekt mellett döntöttek.)

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában