Helyi közélet

2014.07.12. 18:17

Küldjön hírt - Országos Arvisura Találkozó Ózdon

Ózd - Országos Arvisura Találkozót tartottak 2014. július 11-én pénteken Ózdon, amely szombaton is folytatódott.

Ózd - Országos Arvisura Találkozót tartottak 2014. július 11-én pénteken Ózdon, amely szombaton is folytatódott.

A rendezvény amely immár nyolcadik a társaság életében az Ady Endre Kollégiumban vette kezdetét. A megjelenteket Bárdos István az Ózdi Arvisura Társaság elnöke üdvözölte, majd Fürjes Pál, Ózd város polgármestere szólt a találkozó résztvevőihez. Bevezetőjében köszönetet mondott mindazoknak, akik életben tartják ezt a baráti társaságot, amely sokat tevékenykedik a hagyományőrzés érdekében. Ezt követően rövid tájékoztatást adott a város múltjáról, jelenéről, majd sok sikert kívánt a rendezvényhez.

Ezután Dr. Lakatos Zoltán orvos a Társaság tiszteletbeli tagja tartott előadást az Arvisura mozgalom helyzetéről, tervekről, feladatokról. Előadásában részletesen kitért Paál Zoltán az Arvisura (igazszólás) "atyjára", aki egyszerű kohász ember volt, de olyan alkotást készített amilyen talán a világon sem létezik. Sokat beszélgettem vele élete folyamán, s mint orvos csodáltam agykapacitását, felhalmozott tudását - mondta Lakatos Zoltán. A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában