Helyi közélet

2014.07.08. 14:30

Hogyan készül a hernádszentandrási lepcsánka?

Hernádszentandrás - A legismertebb nyári balatoni kalauz, az MTV Balatoni Nyár műsorának vendége lesz július 11-én BioSzentandrás.

Hernádszentandrás - A legismertebb nyári balatoni kalauz, az MTV Balatoni Nyár műsorának vendége lesz július 11-én BioSzentandrás. A reggeli műsorban megmutatják hogyan készül a hernádszentandrási lepcsánka, hogyan őrzik meg egész évre az illatozó bio levendula mező virágait. No meg szóba kerül Abaúj egyik legnagyobb fesztiváljának, az augusztus 2-3 között megrendezendő VI. Hernád Fesztiválnak a programja is.

Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere, a BioSzentandrás program házigazdája arról beszélt, hogy mindig öröm az, ha országosan is megmutathatja BioSzentandrás azt, mit tud adni ez a vidék az embereknek. Az idei esztendő egyébként is jelentős lépés volt a jövőbe Hernádszentandráson, hiszen új, letisztult arculattal mutatkoznak meg, és elindul BioSzentandrás ízeinek palackba zárása is. Egy pályázat segítségével feldolgozó üzemet hoztak létre, aminek a próbaüzeme augusztus elején kezdődik.

A bio zöldségeket nemcsak a hernádszentandrási nyitott kertben, hanem az encsi Anyukám Mondta Étteremben, és webshopban segítségével is megvásárolhatják az érdeklődők. A népszerűséget mi sem mutatja jobban, hogy elindult a szlovákiai értékesítésük is. Az idei év szenzációja még, hogy bio cserepes fűszernövényeket is termeltek, amelyek nemcsak a kertben, hanem az Anyukám Mondta Étteremben is illatoznak már és gazdájukat várják a tovább nevelgetésre. Dúsan termett az idén a levendula mező is. A szüreten már túl vannak, és hozzáfogtak a kézműves levendula termékek gyártásához. Ezekkel a termékekkel az érdeklődők találkozhatnak július 13-án a Tokaj - Hegyalja Piacon, a Gönci Barack Vigasságon, hiszen mindkét rendezvényen ott lesz BioSzentandrás csapata is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában