Helyi közélet

2014.07.29. 16:12

Életmentő tiszaújvárosi rendőrök

Nagycsécs, Tiszaújváros - Biztonsági intézkedésként a ház ajtaját berúgva behatoltak a házba, majd elzárták a gázcsapot.

Nagycsécs, Tiszaújváros - Biztonsági intézkedésként a ház ajtaját berúgva behatoltak a házba, majd elzárták a gázcsapot.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. július 23-án 8 óra 7 perckor egy 21 éves nagycsécsi nő tett telefonon bejelentést, miszerint édesanyja öngyilkossággal fenyegetőzik és a lakásból ismeretlen helyre távozott.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság haladéktalanul helyszínre érkező munkatársai felvették a kapcsolatot a bejelentővel, akitől azt az információt kapták, hogy édesanyja időközben hazament és a lakásba bezárkózott.

A járőrök megpróbáltak a házban lévő 42 éves asszonnyal kontaktust teremteni, de az fenyegetőzött, hogy a lakásban lévő gázpalackkal felrobbanja magát, ha bárki is bemegy. A bent lévő személlyel kapcsolatot felvevő rendőrök az ablakon keresztül erős gázszagot éreztek, ezért a robbanás elkerülése végett a lakattal lezárt bejárati ajtót berúgva a lakásba behatoltak, majd a gázcsapot elzárva megszüntették a közveszélyhelyzetet, megmentve ezzel az édesanya életét, akit kórházba szállíttattak.

Az eset körülményeinek tisztázására a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszélyokozás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van,

hívja mobilról is a

116-123

ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában