Helyi közélet

2014.07.09. 09:39

Csak óvatosan, ha polgármesterrel van bajod!

Encs - Összeütközésbe kerültek egy-egy polgármesterrel, megitták a levét.

Encs - Összeütközésbe kerültek egy-egy polgármesterrel, megitták a levét.

Az encsi ügyészség és bíróság épülete előtt demonstrált nemrégiben Szlobodnyik László. A férfi mellett „sorstársa” és annak felesége vett részt az előre bejelentett demonstrációban, amivel arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy álláspontjuk szerint ma Magyarországon nincs jogbiztonság.

– Nem véletlenül választottuk demonstrációnk helyszínéül az encsi ügyészség és bíróság bejáratát, hanem azért, mert sorstársammal, Józseffel a magunk ügyeiben itt szenvedtük el a megítélésünk szerint – okiratokkal bizonyítható – törvénytelen eljárásokat, melyeknek végül mindketten áldozatául estünk – fejtette ki Szlobodnyik László.

– Ügyeink közös vonása még, hogy mindketten prominens személyiségekkel kerültünk összeütközésbe, és véleményünk szerint ez vezetett odáig, hogy nem volt részünk tisztességes eljárásban – fogalmazott Szlobodnyik László, aki tavaly nyáron a Miskolci Törvényszék és a főügyészség előtt is tartott egy-egy demonstrációt, de tervei között szerepel, hogy a Legfőbb Ügyészség, a Kúria és a Parlament előtt is megpróbálja a maga és mások problémájára – a jogbiztonság hiányára – felhívni a figyelmet.

József, a „sorstárs” kálváriája egy közlekedési balesettel kezdődött, melynek részese volt egy Encs-közeli település polgármestere. A férfi elmondása szerint a polgármester által teremtett közlekedési helyzetnek köszönhetően borult az árokba kocsijával, de a bíróság a településvezetőt felmentette a közúti veszélyeztetés vádja alól, József ellen viszont eljárás indult hamis tanúzás miatt.

ÉM-SZP


Encs - Az encsi ügyészség és bíróság épülete előtt demonstrált nemrégiben Szlobodnyik László és sorstársa, József. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában