Helyi közélet

2014.06.10. 16:24

Világörökségi konferencia

Sárospatak - Világörökség és műemlékvédelem Magyarországon címmel tartott kiskonferenciát kedden délután Sárospatakon a Rákóczi várban az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága.

Sárospatak - Világörökség és műemlékvédelem Magyarországon címmel tartott kiskonferenciát kedden délután Sárospatakon a Rákóczi várban az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága.Mint a konferencián elhangzott, a sárospataki találkozó egy sorozat hetedik állomása, amelyen a világörökséggel kapcsolatos kérdéseket vitatják meg. A konferenciasorozat zárása ősszel lesz Balatonfüreden. A vendéglátók nevében a résztvevőket dr. Tamás Edit történész, a magyar nemzeti Múzeum Sárospataki Rákóczi Múzeuma igazgatója köszöntötte, aki bevezetőjében elmondta, Sárospatak kiváló helyszín a világörökséggel kapcsolatos tanácskozás helyszínek, hiszen a város maga is nap mint nap szembesül azokkal a kihívásokkal, amelyet a világörökség ápolása jelent. Példaként említette a közeljövőben átadandó kiállítási helyszínt a várkertben, amelyben I. Rákóczi György helyreállított ágyúöntő műhelyét lehet majd megtekinteni. A konferencia levezető elnöke, moderátora és első előadja dr. Fejérdy Tamás, az ICOMOS MNB főtitkára volt, aki az UNESCO Világörökség Egyezmény hazai helyzetképét vázolta. A további előadók olyan témákat érintettek, mint a világörökségi kezelési tervek készítése során jelentkező kihívások, vagy a kortárs építészet felelőssége és lehetőségei világörökségi területen.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában