Helyi közélet

2014.06.06. 15:26

Vidám színeket az ózdi belvárosba

Ózd - Ebben az esztendőben is tovább folytatnák a támfalfestést Ózdon, szavazatával mindenki segíthet.

Ózd - Ebben az esztendőben is tovább folytatnák a támfalfestést Ózdon, szavazatával mindenki segíthet.Az elmúlt években az ózdi iskolások több fázisban varázsolták újjá a Vasvár út mentén található támfalat. Vidám és színes rajzokkal tették hangulatosabbá a település központi részét, amelyet séta közben mind a mai napig rengetegen néznek meg a belvárosban. A kezdeményezésnek tehát kedvező volt a fogadtatása, a szürkeség most már a múlté. Egy sorral feljebb azonban vannak még olyan falfelületek, amelyek vidámságra vágynak. A majd 180 lakásos, tízemeletes panelház tövében nyüzsgő és szép játszótér található, ami – sajnálatos módon – egy szürke támfallal lett körülbástyázva. Az itt lakó emberek és legfőképpen gyermekek örömére szeretnék a falat különlegessé tenni, az itt élők hétköznapjait színesíteni. A festést elvégző csapat az ott lakó gyerekekből és felnőttekből, valamint az ötletet támogató barátokból, iskolatársakból állna, a festés szakmai irányítását rajztanári irányítással tervezi az ózdiak. A támfal egyedivé tételét különböző motívumokkal, figurákkal a tanulók tervei alapján kívánják megfesteni. A festés helyszíne Ózd belváros bevezető szakaszának jobb oldalára esik (25. sz. főút), amelyen többezer utazó halad át naponta, így a gyerekek által megszínesített támfalon jól látható művek nem csak a lakótársak, hanem az utazók és a járdán közlekedő emberek szürke hangulatát is vidámabbá teheti. Éppen ezért nyújtották be a pályázatot az ózdiak a Let s Colour elnevezésű településszépítési projektre, a tízezernél nagyobb lélekszámú városok kategóriájában.

Már lehet szavazni

Szavazni június 2-tól egészen június 22-ig lehet a www.letscolour.hu internetes oldalon. Az eredményt a szavazás lejárta utáni másnap már kihirdetik, a nyertes pályázóknak pedig az elképzeléseiket szeptember 7-ig kell megvalósítania.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában