Helyi közélet

2014.06.27. 08:53

Ölhetett is volna autójával a barcikai gázoló

Miskolc, Kazincbarcika - A vádlott a félrelépést és az emberölési kísérletet is tagadta a törvényszék előtt.

Miskolc, Kazincbarcika - A vádlott a félrelépést és az emberölési kísérletet is tagadta a törvényszék előtt.Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a megyei főügyészség egy kazincbarcikai fiatalemberrel szemben – az ügy tárgyalását csütörtökön kezdte meg a Miskolci Törvényszék dr. Péter Zoltán vezette tanácsa.

A vádirat ismertetésekor elhangzott: a férfi múlt év márciusában ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy kazincbarcikai férfival és az élettársával, majd rajtuk keresztül a nő húgával. A vádhatóság szerint a férfi közelebbi kapcsolatba került a fiatalabb lánnyal, amiről az új barátai beszámoltak a vádlott feleségének. Emberünk azt szerette volna elérni, hogy a sértettek vonják vissza kijelentésüket, és mondják el a feleségének, hogy neki semmi köze nincs a nő húgához – ám azok annak ellenére sem voltak erre hajlandók, hogy a vádlott többször személyesen és telefonon is megfenyegette őket. A vád szerint két hét alatt mintegy 39 alkalommal hívta telefonon a párt, de időnként személyesen – volt, hogy többedmagával – jelent meg a házuk előtt.

A két sértett végül egy májusi napon elment a helyi rendőrkapitányságra, hogy a zaklatások miatt feljelentést tegyen. Ahogy onnan távoztak, a vádlott már várta őket, és autójával elgázolta a zebrán átkelő párt, majd a kesztyűtartóból előkapott egy 17 centiméteres pengehosszúságú kést, és üldözőbe vette a férfit. Amikor ráeszmélt, hogy nem éri utol, utána hajította a kést, majd elhagyta a helyszínt.

A vádlott a bíróság előtt tett vallomásában határozottan cáfolta, hogy szerelmi viszony fűzte volna a másik nőhöz, elmondása szerint a férfival azért barátkozott össze, mert az külföldi munkát ígért neki. Később azonban világossá vált számára, hogy gyakran kívánja meg felebarátai feleségét, ezért igyekezett távol maradni tőle. A vádlott szerint ismerőse azért beszélt a másik nőről feleségének, hogy ha az asszony bosszút akarna állni, akkor ő felajánlhassa neki a „szolgálatait”.

Állítsa szerint azon a májusi napon nem akarta elgázolni a párt, csak előttük átvágva le akart kanyarodni, hogy a kocsiból kiugorva számon kérje a férfit, azonban a gyalogosok rosszul mérték fel a helyzetet, és két hosszú lépéssel a kocsi elé ugrottak. A kést pedig azért vette elő, hogy ráijesszen a férfira.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában