Helyi közélet

2014.06.28. 19:57

Miskolcon ünnepelt a magyarországi lengyelség

Miskolc - Ebben az évben Miskolcon találkoztak a Magyarországon élő lengyelek és mindazok, akik tevékenységükkel támogatják őket, illetve segítik a lengyel és a magyar nép kapcsolatainak erősödését.

Miskolc - Ebben az évben Miskolcon találkoztak a Magyarországon élő lengyelek és mindazok, akik tevékenységükkel támogatják őket, illetve segítik a lengyel és a magyar nép kapcsolatainak erősödését. Az Országos Lengyel Önkormányzat június 28-án, a László-naphoz kötődően a borsodi megyeszékhelyen rendezte meg a Magyarországi Lengyelség Napját.

A program szentmisével kezdődött a Minorita Templomban, majd középkori lovagokkal és az „Igriczek” együttessel vonultak át a rendezvény helyszínére, a Miskolci Nemzeti Színház Nyári Színházába. A beszédek után "Szent László” díj és a „Magyarországi Lengyelekért” plakett átadása következett, amelyet a "Krakus Néptánc Együttes fellépése zárt.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában