Helyi közélet

2014.06.11. 11:03

Közlemény - Jobbik: Legyen az „ékszerdoboz” a belügyminiszter új munkahelye!

Miskolc - Így kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Badány Lajos, a Jobbik miskolci alelnöke, aki azt kifogásolta, hogy szemben több vidéki nagyvárossal, Miskolcra jelen állás szerint egyetlen minisztérium sem akar költözni.

Miskolc - Így kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Badány Lajos, a Jobbik miskolci alelnöke, aki azt kifogásolta, hogy szemben több vidéki nagyvárossal, Miskolcra jelen állás szerint egyetlen minisztérium sem akar költözni.Jellemző Miskolc lobbierejére, miként az MSZP-s városvezetés az MSZP kormány idején, úgy a fideszes városvezetés a Fidesz kormány idején sem volt képes központi forrásokat biztosítani településünknek, bekapcsolni azt az ország vérkeringésébe, mondta az alelnök. Jelzésértékű ugyanakkor – folytatta –, hogy a hírek szerint Csöbör Katalin fideszes és Varga László szocialista országgyűlési képviselők nagykoalícióban lobbiznak azért, hogy – ha már a miskolciak nemet mondtak a Világsátorra – a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma jöjjön Miskolcra. Az a minisztérium, amelynek tevékenysége a mélyigénytelen népcsoportok faji alapon történő támogatásában, társadalomellenes életvitelük konzerválásában merül ki, és amelyhez kiváló táptalajt biztosít Miskolc 15 nyomortelepe.

A Jobbik ezzel szemben vallja, Miskolcnak nem több felzárkóztatásra, hanem több rendre van szüksége, ezért elvárjuk, hogy a rendőrség által kiemelten veszélyeztetett településsé nyilvánított megyeszékhelyre a Belügyminisztériumot költöztessék, hangsúlyozta Badány. Szerinte így Pintér Sándor testközelből tapasztalhatja meg az általa „ékszerdoboznak” nevezett Lyukóvölgy valóságát, s ha nem tud Budapestre menekülni az általuk gerjesztett probléma elől, előbb-utóbb kénytelen lesz intézkedéseket foganatosítani a bűnözőkkel szemben, a törvénytisztelő többség védelmében.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában