Helyi közélet

2014.06.05. 16:59

Közlemény - Fidesz-KDNP: Felszámolják az Álmos utcai nyomortelepet!

Miskolc - Az Álmos utcai telepnél tartott csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót Soós Attila, a Fidesz-KDNP frakció szóvivője és Nánási-Kocsis Norbert, a terület önkormányzati képviselője. A bontási munkák végeztével a 32 lakásból álló avult telepet teljesen felszámolják. A politikusok kiemelték: ez az első állomás, amely egyértelműen mutatja, hogy a megkezdett munka sikeres és eredményes.

Miskolc - Az Álmos utcai telepnél tartott csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót Soós Attila, a Fidesz-KDNP frakció szóvivője és Nánási-Kocsis Norbert, a terület önkormányzati képviselője. A bontási munkák végeztével a 32 lakásból álló avult telepet teljesen felszámolják. A politikusok kiemelték: ez az első állomás, amely egyértelműen mutatja, hogy a megkezdett munka sikeres és eredményes.Soós Attila, a Fidesz-KDNP frakció szóvivője elmondta, az Álmos utca az első, amely a mai nappal egyszer és mindenkorra eltűnik Miskolc térképéről. Amíg a szocialisták időszaka alatt virágzott a gettókultúra a borsodi megyeszékhelyen és kényükre-kedvükre költöztek be a városba a fészekrakók, addig a Fidesz-KDNP-s városvezetés meghirdette a harcot a nyomortelepek végérvényes felszámolása és minden miskolci lakos biztonsága érdekében. A szóvivő kiemelte, ezen a helyen nemrég még bűn bűnt követett, bűnözők tartották rettegésben a környéket, egy 32 lakásos nyomortelep virult a város szívében.

A szóvivő elmondta, már pontosan tudják, hogy a nyomortelepek felszámolása nem mindenkinek tetsző gondolat, hiszen a miskolci közgyűlésben is csak a Fidesz-KDNP frakció állt ki a program mellett. Soós Attila szerint a Jobbik csak lapított, mint nyuszi a fűben, a gyurcsányista baloldal azonnal lepaktált a roma jogvédő aktivistákkal, az MSZP pedig a kazincbarcikai zsebszervezetétől kért segítséget, s mint ahogyan a szóvivő elmondta, meg is nyerte az MSZP a választást a számozott utcákban azonnal, igaz, ennyi jutott nekik Miskolcon összesen.

Soós Attila továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy beazonosíthatatlan erők az Európa Tanács Antirasszista Bizottságára hivatkoznak és országos demonstrációt hirdetnek a Polgármesteri Hivatal elé. Az is tisztán látható, hogy a gettók felszámolására irányuló harc ellenségei egy zászló alatt gyülekeznek. Mivel azonban a Fidesz-KDNP frakció maga mögött tudhatja a miskolci lakosok támogatását, a közbiztonság érdekében tovább folytatja a küzdelmet a nyomortelepek felszámolásáért, tette hozzá a szóvivő.

- A Fidesz-KDNP miskolci frakciója -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában