Helyi közélet

2014.06.25. 13:33

Közel 20 millióból erősítik a partnerséget

Miskolc -  Bár már tavaly pályáztak, nemrég ítélték meg a vissza nem térítendő támogatást a „Partnerségépítés és településfejlesztés Miskolc városában” című projektre a város önkormányzata mint főpályázó, illetve konzorciumi partnerük, a Regionális Civil Központ Alapítvány (ReCIK).

Miskolc -  Bár már tavaly pályáztak, nemrég ítélték meg a vissza nem térítendő támogatást a „Partnerségépítés és településfejlesztés Miskolc városában” című projektre a város önkormányzata mint főpályázó, illetve konzorciumi partnerük, a Regionális Civil Központ Alapítvány (ReCIK). A program célja, hogy erősödjék az önkormányzat, a civil, a vállalkozói és a közigazgatási szervezetek közötti partnerség, szolgálva a felemelkedést, a városfejlesztést.

A keddi nyitó és az őszre tervezett záró konferencia között több kisebb rendezvényen találkoznak majd a meghívottak, a témák még egyeztetés alatt.

Civil, civil és civil

A keddi utolsó napirendi pontot képező „panelbeszélgetésen” a civilek felvetették: „civil” és „civil” között különbségek vannak. A szó egyfelől jelenti az egyes állampolgárokat, akiknek gondjait külön nem könnyű kezelni. Vannak hobbi-szerűen működő civil szervezetek (s jó, hogy vannak), amelyek csak egy-egy területet vállalnak be, s léteznek azok, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek, felvállalják a civil érdekek érvényesítését is, emellett kellő tudással, tapasztalattal felvértezve képesek jól előkészítve közvetíteni a közigazgatás számára a szakmailag nem mindig megfelelően megfogalmazott kéréseket, eredményeket érve el. Ennek az alapja mindig a személyes kapcsolat, épp ezért szerencsés lenne, ha az önkormányzat 10-15 munkatársa – mintegy munkahelyi kötelességképp – is részt venne ezeken az egyeztető megbeszéléseken, már ha valóban a partnerség erősítése a cél. „Nem lehet e-mailekkel és honlapra kitett dokumentumokkal partnerséget építeni.”

Ne díszpintyként

Elhangzott az is: egyes, az önkormányzattal hagyományosan együttműködő civil szervezetek sokszor díszpintynek érzik magukat: azért kellenek, hogy adott esetben lehessen hivatkozni rájuk. Leszűrték: a partnerség alapja a kölcsönös bizalom.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában